Somali Büyükelçisinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine Is Birligi Ziyareti

Somali’nin Ankara Büyükelçisi Fathudin Ali Mohamed, Türkiye ile Somali arasinda imzalanan Savunma ve Ekonomik Is Birligi Çerçeve Anlasmasi kapsaminda, akademik altyapi ve is birligini güçlendirmek amaci ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini ziyaret etti.

Somali Büyükelçisinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine Is Birligi Ziyareti
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlügü misafirliginde iki gün sürece Teknopark, akademik birimler, laboratuvarlar, üniversitenin sehir-sanayi-ekonomi alanlarindaki etkilesim merkezleri ve akademisyenlerini ziyaret eden Somali Ankara Büyükelçisi Fathudin Ali Mohamed; Üniversitenin potansiyelinin beklediginin çok üstünde oldugunu dile getirerek, Türkiye-Somali iliskilerinin gelismesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ikili is birliklerinden mutlu olacaklarini belirtti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu ziyaretle ilgili: “Ülkemizin milli çikarlari dogrultusunda kardes ülke Somali ile imzalanan, iki ülke arasindaki is birligini güçlendirmek, uluslararasi çikarlarimizi koruyarak, güçlü ve büyük bir Türkiye Cumhuriyeti için tüm imkanlarimizi seferber etmeye haziriz. Akademik ve bilimsel olarak, imkânlarimizi en uygun sekilde kullanacak, bilimin isiginda, Türkiye-Somali is birligine destek verecegiz. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye, tüm mazlum cografyalarin umudu, dünya barisinin teminatidir. Yüzyillar öncesinden baslayan Türkiye-Somali iliskilerinin devamina verecegimiz her destek, gelecek nesillerimize olumlu bir yatirim olacaktir. Yeni atanan Somali’nin Ankara Büyükelçisi Fathudin Ali Mohamed’e ziyaretlerinden ötürü tesekkür ediyorum. Iliskilerimiz güçlenerek daha da artacaktir. Devletimizin alacagi kararlar isiginda, her türlü akademik ve bilimsel altyapiyi, gerekli görülen alanlarda sunmaya haziriz. Sayin büyükelçi gerek ekonomik, gerek denizcilik ve gerek balikçilik alanlarinda istisarelerde bulundu. Üniversitemizi bu alanlarda daha da güçlendirdik. Devletimizin uluslararasi çikarlari dogrultusunda tüm imkânlarimizi üst düzeyde kullanmaya haziriz” dedi.

Kaynak: İHA