Kilis'in 40 Derecelik Sicaginda Firinlarin Zorlu Ekmek Mesaisi

Hava sicakliklarinin 40 derecenin üzerine çiktigi Kilis’te firincilar, 300 derecelik ates basinda zorlu mesai yapiyor.

Kilis'in 40 Derecelik Sicaginda Firinlarin Zorlu Ekmek Mesaisi
Tüm Türkiye’yi etkisi altina alan sicak hava dalgasi Kilis’te de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hava sicakliginin ortalama 40 dereceyi buldugu kentte sicaklardan etkilenen mesleklerin basinda firincilar geliyor. Sabahin ilk isiklariyla birlikte 300 derecelik firinlarda ekmek ve yemek pisiren firin ustalari, zorlu hava sartlarina ragmen ekmek parasi kazanmaya çalisiyor. Firin isçileri, dogalgaz ile yanan ve 300 dereceyi bulan firinlarin basinda hiç durmadan mesai yapiyor. Sicak hava ve atesin etkisini çok fazla hisseden firincilar, zaman zaman ya kiyafetlerini islatiyor ya da elini, yüzünü soguk su ile yikayarak serinlemeye çalisiyor.

"Bu sicakta atesin basinda saatlerce zaman geçiriyoruz"

Kentte 39 senedir ates basinda çalisarak evinin geçimini sagladigini söyleyen Murat Kanli, "300 derece sicakligi bulan ates basinda sabah aksam demeden evimi geçindirmek için çalisiyorum. Sabahin ilk isiklariyla birlikte firina gelerek aksamin ilerleyen saatlerine kadar burada çalisiyoruz. Hava sicakligi ortalamanin üzerine çikinca insanlar havanin etkisinden dolayi disariya çikmak dahi istemiyorlar. Biz burada atesin basinda saatlerce zaman geçiriyoruz’’ dedi.



"300 derece sicakligin karsisinda zor dayanarak mesai yapiyoruz"

Babasindan kalan firincilik mesleginde 6 yasindan itibaren çalismaya basladigini ve zor sartlarda çalistiklarini söyleyen Ahmet Çakir Dorukoglu, "Hava sicakligi 40 dereceyi buldugu bu zamanlarda yüksek ates basinda mesai yapiyoruz. Vatandaslar, sabah ayri, öglen ayri, aksamda ayri yemekler getirerek pisirilmesini istiyorlar. Bizler burada hiç durmadan çalisiyoruz. 300 derece sicakligin karsisinda zor dayanarak mesaimizi bitirmeye çalisiyoruz. Ekmek parasi için yaz kis demeden, hiç durmadan zor sartlarda çalisiyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA