Baskan Taskin Ve Geçit Vatandaslarla Bulustu

Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin beraberinde Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit ile birlikte Pasaköskü ve Ataköy mahallelerinde vatandaslarla bir araya gelerek sorunlari dinledi.

Baskan Taskin Ve Geçit Vatandaslarla Bulustu
Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit ve AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, Pasaköskü Mahallesi ve Ataköy Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Gerçeklestirilen bu ziyaret kapsaminda, mahalle sakinlerinin sorunlari ve talepleri dinlendi.

Baskan Taskin, her hafta bir mahalleye gitmeye çalistiklarini belirterek, "Battalgazi bölgesinde biz Cuma günleri mahalle ziyaretleri yapiyoruz. Yesilyurt’ta baskanimiz Ilhan Geçit baska bir günde yapiyor. Haftada bir gün muhakkak bir mahallemize gidiyoruz. Mahalle sakinleriyle bulusup, onlarin dertlerini ve taleplerini dinlemek için elimizden geleni yapiyoruz. ’Gelemedim, yogunluk vardi’ demesinler diye her mahallemize haftada bir gidiyoruz. Mahalle sorumlularimiz, muhtar arkadaslarimiz, mahalle baskanlarimiz, Büyüksehir’deki görevli arkadaslarimiz da bizimle birlikte oluyor. Sorunlari yerinde dinlemek daha saglikli oluyor. Bugün de iki mahallemizin yakin olmasi nedeniyle birlikte ziyaret etmeye karar verdik. Artik söz sizde, Biz seçim öncesi konustuk. Artik konusma sirasi sizde olacak. Sizleri dinleyip notlarimizi alacagiz. Özellikle yerinde dönüsüm konusu ve rezerv alan su an için en önemli konularimizdir. Yerinde dönüsüm noktasinda bir eksigimiz kalmadi. Apartman sakinleri kendi aralarinda anlastiklari vakit bizler belediye olarak izni veriyoruz. Ancak rezerv alan konusu biraz daha yavas ilerliyor. Bu konuda siz vatandaslarimizdan biraz daha destek istiyoruz. Devletimiz her türlü kolayligi sagliyor. Cumhurbaskanimiz seçim kaybetme pahasina deprem bütçesini bozmadi. Müteahhitler hazir bir sekilde bekliyor. Mahkemeler yürütmeyi durdurma karari aldigi için insaatlar baslayamiyor. Büyük bir afet geçirdik. Evlerimiz, is yerlerimiz eskisi gibi büyük olmayabilir. Ama yeni ve saglam binalar yapiliyor. Bu konuda biraz daha anlayisli davranirsak sehrimiz bir an önce ayaga kalkmis olacak. Bunu sizler olmadan yapamayiz. Devlet millet el ele bu sehri tekrardan ayaga kaldiracagiz" dedi.



"Çözüm Için Çalisiyoruz"

Yesilyurt Belediye Baskani Ilhan Geçit ise konusmasinda sorunlari çözmek için azimle çalistiklarini belirterek, "31 Mart seçimlerinden önce halkimizla, milletimizle her zaman iç içe olacagimizi, insan odakli, toplum odakli ve çözüm odakli bir yönetim anlayisi benimseyecegimizi ifade etmistik. Bu sözü yerine getirmek adina, bugün de Pasaköskü ve Ataköy mahallerimizin taleplerini dinlemek için bir araya geldik. Bayram beyin daveti üzerine burada bulunuyoruz. Bu tür toplantilari biz Persembe günleri Yesilyurt’ta da düzenliyoruz. Bu toplantilarda Büyüksehir Belediyesi bürokratlari, baskan yardimcilari ve çesitli kurum temsilcileri, Telekom Il Müdürü ve Yardimcisi, Dogalgaz Müdürlügü gibi önemli hizmet saglayicilar bulunuyor. Bu kurumlari davet ederek belediye hizmetlerini ortaklasa yürütüyoruz. Gittigimiz mahallelerde her seyi hemen çözmek mümkün olmuyor. Ancak, halkin taleplerini not aliyor ve çözüm için çalismalar baslatiyoruz. Muhtemelen 3-4 hafta içinde taleplerin durumunu degerlendirerek çözümler hakkinda geri bildirimde bulunuyoruz. Çözülemeyen sorunlar için nedenlerini açikliyoruz. Bu sekilde, karsilikli olarak çözüm odakli bir yaklasim sergiliyoruz. Ama seçim öncesi söz verdigimiz gibi halkimizla her an birlikte olacagiz ve sorunlara birlikte çözüm arayacagiz" ifadelerini kullandi.

"Baskanlarimiz Çözüm Için Çalisiyor"

AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci ise, "Malatya’nin deprem sonrasi toparlanma sürecinde oldugunu biliyoruz. Bu süreçte mahallelerimizin büyük bir kismi zarar gördü. Örnegin, Ataköy mahallemizde 26 tane agir hasarli binamiz ve Pasa Köskü’nde 35 tane agir hasarli binamiz var. Yeni dönemde, hem ilçe belediye baskanlarimiz hem de Büyüksehir Belediye Baskanimiz, Malatya’nin muhtemel bir deprem durumunda daha güvenli hale gelmesi için büyük çaba sarf ediyor. Mahallelerimizi Bayram baskanimizla periyodik olarak, özellikle de Büyüksehir Belediyesi ile birlikte ziyaret ediyoruz. Bugün de Yesilyurt Belediye Baskanimiz bu programa katildi.

Bu tür programlarla sizlerin sorunlarini ve sikintilarini dinleyerek Büyüksehir Belediye Baskanimiza iletiyoruz ve çözüm yollari ariyoruz. Içinde bulundugumuz muharrem ayinin, hepimiz için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Rabbim, bir daha bu acilari yasatmasin. Bugün benzer acilari yasayan Dogu Türkistan’daki Müslüman kardeslerimize de Allah yardim etsin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA