Yozgat Valisi Özkan, Türkmen Kültürünün Tanitildigi Stantlari Gezdi

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Çekerek ilçesine bagli Kamisçik köyünü ziyaret etti. Köydeki vatandaslarla bir araya gelen Vali Özkan, Türkmen kültürünün tanitilip sergilendigi stantlari gezdi.

Yozgat Valisi Özkan, Türkmen Kültürünün Tanitildigi Stantlari Gezdi
Yozgat’in Çekerek ilçesinde asirlardir Türkmen kültürünün yasatildigi Kamisçik köyünü ziyaret eden Vali Mehmet Ali Özkan, vatandaslarla bir araya geldi. Köy halkinin el emegi göz nuru ürünlerinin sergilendigi stantlari gezen Vali Özkan, bazlama yapan kadinlarla sohbet ederek, kolayliklar diledi. Vali Özkan ve beraberindeki heyetin ziyareti sirasinda köyde renkli görüntüler yasandi. Vali Özkan’i yöresel giysilerle karsilayan vatandaslar, yöresel ürünlerini tanitti.

Program sonrasi konusan Vali Özkan, “Kadim kültürümüzü yasatan bu güzelim güzide köyümüzde birlige ve birliktelige sahit olmanin mutlulugu içerisindeyiz. Ben köy muhtarimiza ve emek veren herkese sükranlarimi sunuyorum. Ne mutlu onlara ki kadim kültürümüzü tanitip ayakta tutuyorlar. Hem dayanismalariyla hem de birliktelikleriyle gelecege ve bizlere ümit veriyorlar” dedi.

Kamisçik Köyü Muhtari Riza Tasgin, Vali Özkan’a ziyaretleri için tesekkür ederek, memnuniyetini ifade etti.

Vali Özkan’a ziyaretinde Çekerek Kaymakami Furkan Nezir, Il Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Arif Topal ve Il Jandarma Alay Komutani Albay Nejdet Özcan da eslik etti.
Kaynak: İHA