Kiraz Bahçelerindeki Fare Istilasina Karsi Köylülerden Kürekli Çözüm

Isparta’da kiraz bahçelerinde çikan farelere köylüler sopali ve kürekli nöbet tutarak çözüm buldu. Çektigi görüntüleri sosyal medya hesaplarindan yayinlayan Hüseyin Selçuk, "Iki amcamizla ellerimizle sopa ve kürekle adeta fare avi yaptik. Önümüzdeki sezon için tedirginiz" dedi.

Kiraz Bahçelerindeki Fare Istilasina Karsi Köylülerden Kürekli Çözüm
Isparta’nin Keçiborlu ilçesine bagli Aydogmus köyünde bulunan kiraz bahçelerini fareler istila etti. Bahçelerini sürdüren köylüler kürekle önlem alarak bu durumu sosyal medya hesaplarindan yayinladi. O anlari görüntüleyen üretici Hüseyin Selçuk, geçtigimiz Nisan ayinda bugday tarlalarinin fareler tarafindan istila edildigini ve yetkililer tarafindan yardimci olundugunu belirtti.



"Sopa ve kürekle adeta fare avi yaptik"

Açiklamasinin devaminda köyde fare istilasinin devam ettigini vurgulayan Selçuk, "Geçen gün gittigim kiraz bahçesinde fare istilasinin devam ettigini gördüm. Yüzlerce farenin çapanin darbesiyle topraktan çikarak saga sola kaçistigina sahit oldum. Iki amcamizla ellerimizle sopa ve kürekle adeta fare avi yaptik. Yetkililerden yardim istiyoruz. Önümüzdeki sezon için hazirladigimiz toprakta ikilemeye sürdügümüz kuru toprakta onlarca farenin çiktigina sahit oluyoruz. Önümüzdeki sezon için tedirginiz" açiklamalarinda bulundu.

Geçtigimiz 15 Nisan 2024 tarihinde Hüseyin Selçuk’un 2 dönüm arpa ekili tarlasini fareler istila etmisti.
Kaynak: İHA