Kars'ta Ticari Taksiyle Fuhus Operasyonu

Kars polisi, fuhus çetesini ticari taksiyle yaptigi operasyonla çökertti.

Kars'ta Ticari Taksiyle Fuhus Operasyonu
Kars’in Arpaçay ilçesinde düzenlenen "Taksi-1" fuhus operasyonunda 6’si yabanci uyruklu kadin ile 1’i kadin 6 organizatör olmak üzere 12 kisi gözaltina alindi. Müsteri olarak taksiyle operasyona giden polis ekipleri 6 yabanci uyruklu kadini kurtardi, gözaltina alinan organizatörler ise mahkemeye sevk edildi.

Kars Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü tarafindan fuhus suçunun tespiti ve önlenmesine yönelik çalisma baslatildi.

Arpaçay Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde polis ekiplerince 2 aylik teknik ve fiziki takip sonucunda yabanci uyruklu kadinlari gazinoda konsamatris olarak çalistirdigi ve gazino eklentisinde bulunan konaklama tesisinde fuhus yaptirdiklari tespit edilen gazinoya 9 ekip ve 29 personel ile "Taksi-1" operasyonu düzenlendi.



"Operasyona ticari taksiyle gittiler"

Fuhus çetesini çökertmek için operasyona ticari taksi ile giden polis ekipleri yaptiklari sok baskinla fuhus çetesini suçüstü yakaladi. Insan ticareti yapan kadin B.B. ve V.S., Ç.S., R.S, A.K, E.B, ile burada konsamatris olarak çalistirilan 1’i Iran, 5’i Azerbaycan uyruklu kadin yakalanarak Il Emniyet Müdürlügü’ne getirildi.



"Gazino ve eklentileri didik didik arandi"

Polis ekiplerince gazino ve eklentisinde bulunan otelde yapilan aramada, 6 dijital materyal, 5 simkartli cep telefonu, 20 paket kaçak sigara, 5 sise kaçak alkole ile suçtan elde edilen 61 bin 370 liraya el konuldu.

Operasyonda, zorla fuhsa sürüklendigi belirlenen 6 yabanci uyruklu kadin kurtarildi. Kadinlar sinir disi edilmek üzere Kars Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü teslim edildi.

Insan ticareti yaptigi belirlenen 1’i kadin 6 kisi emniyetteki islemlerinin ardindan Arpaçay Adliyesi’ne sevk edildi.
Kaynak: İHA