Baskan Serifogullari, 'Bir Ay Içerisinde 255 Konutun Ihalesi Gerçeklesecek'

Karsiyaka Mahallesi’nde rezerv alanda hazine arazisi üzerine 255 konutun yapilmasi noktasinda bakandan söz aldiklarini belirten Belediye Baskani Sahin Serifogullari, “Hizli bir sekilde TOKI plan ve proje çalismalarini baslatti. Insallah çok kisa bir süre içerisinde yaklasik bir ay içerisinde 255 konutun ihalesi gerçeklesecek ve konutlarin yapimina baslanilacak” dedi.

Baskan Serifogullari, 'Bir Ay Içerisinde 255 Konutun Ihalesi Gerçeklesecek'


Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, ‘Birlikte Yönetim’ ilkesi çerçevesinde mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Baskan Serifogullari cuma namazini Kizilay Mahallesi Haylani Kebir Cami’sinde kildi. Baskan Serifogullari, cuma namazi öncesi ve sonrasinda vatandaslarla sohbet ederek talepleri dinledi. Kizilay Mahallesi’nin ardindan Karsiyaka Mahallesi’ni ziyaret eden Baskan Serifogullari burada mahallede gerçeklestirilecek kentsel dönüsüm çalismalarina iliskin önemli açiklamalarda bulundu.

Karsiyaka Mahallesi’nin sorunlarinin çözümü noktasinda çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Baskan Serifogullari, “2019 yilinda göreve geldigimiz günden itibaren hizmet görmemis mahallelerimize daha fazla hizmet götürebilmek adina ve mahallelerimizin gelisimine katki saglamak adina çalismalarimizi gayretli bir sekilde sürdürüyoruz. Karsiyaka Mahallemizde Iskan Evleri olarak bilinen alani TOKI ile görüsüp protokole baglamis 2020 depremi ile birlikte yikip insa ettigimiz 455 konutu ticari alanlarla birlikte hak sahiplerine teslim etmistik. 2023’te yasanan 6 Subat depreminde de Karsiyaka Mahallesi’nde ciddi bir sekilde agir hasarli yapi olusmustu. Biz Karsiyaka Mahallemizin mahalle kültürünün kaybolmamasi adina ve Karsiyaka Mahallesi’nde oturan hemsehrilerimizin kendi mahallelerinde kalabilmesi adina Bakanligimiz nezdinde yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde yine Karsiyaka Mahallemizde rezerv alanda hazine arazisi üzerine 255 konutun yapilmasi noktasinda Sayin Bakanimizdan söz aldik. Ve hizli bir sekilde TOKI plan ve proje çalismalarini baslatti. Insallah çok kisa bir süre içerisinde yaklasik bir ay içerisinde 255 konutun ihalesi gerçeklesecek ve konutlarin yapimina baslanilacak. 255 konut insasinin tamamlanmasiyla agir hasarli yapilari olan Karsiyakali hak sahipleri baska mahallelere gitmeyecek, konutlari kendi mahallesinde alacak. Böylece mahallenin gelismesine de katki sunulmus olacak” diye konustu.



Karsiyaka Mahallesi’nin 2013 yilinda kentsel dönüsüm alani olarak ilan edildigini hatirlatan Serifogullari, “Karsiyaka Mahallemizde hizli bir sekilde dönüsümünün gerçeklesebilmesi adina eylül Ayi Meclisi’nde Karsiyaka Mahallesi’ni kentsel dönüsüm alanindan çikarip imarli alan haline getirecegiz ve gerekli kat yüksekligi ile emsal ile birlikte yapilasmanin önünün açilmasi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Karsiyaka Mahallemizde dogal gaz konusunda hemsehrilerimizin sorunlari var. Bunun çözümü noktasinda da insallah hizli bir sekilde belediye olarak üzerimize düsen görevi yapacagiz ve dogal gazin buraya getirilmesi noktasinda Aksa ile görüsmelerimize baslayacagiz. Biz sehrimizin her mahallesinin gelisimi adina çalismalarimizi gayretli bir sekilde sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA