Baskan Künkcü Ve Soförler Odasi Baskanlarindan Ankara Çikarmasi

Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AYESOB) Baskani Muhammet Ali Künkcü, soförler odasi baskanlariyla birlikte Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçeklestirilen ziyaretlerde, Aydin milletvekilleriyle bir araya gelen heyet, tasimacilik sektörünün sorunlarini ve çözüm önerilerini gündeme getirdi.

Baskan Künkcü Ve Soförler Odasi Baskanlarindan Ankara Çikarmasi


Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AYESOB) Baskani Muhammet Ali Künkcü, birlige bagli oda baskanlariyla birlikte Ankara’ya çikarma yaparak, Aydin milletvekillerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti. Ziyaret kapsaminda CHP’li Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Evrim Karakoz, AK Partili Mustafa Savas, Seda Saribas, Ömer Özmen ve IYI Partili Ömer Karakas ile görüsmeler yapildi. Heyet, Aydin’daki soför esnafinin yasadigi sorunlari ve çözüm önerilerini milletvekilleriyle paylasarak, destek talebinde bulundu.

Birlik Baskani Muhammet Ali Künkcü, ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada, Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) yapisinin degismesi gerektigini vurguladiklarini belirterek, “UKOME’nin karar alma süreçlerinde daha etkin ve esnaf odakli bir yapi olusturulmasi gerektigini ifade ettik. Soförlerimizin karsilastigi bürokratik engellerin azaltilmasi ve kararlarin daha hizli alinmasi için UKOME’nin yeniden yapilandirilmasini talep ettik” dedi.

Künkcü, ayrica mülkiyet haklarinin sorunsuz bir sekilde alinmasinin önemine deginerek "Tasimacilik sektöründe mülkiyet haklari konusunda yasanan sikintilar, esnafimizi zorluyor. Bu haklarin güvence altina alinmasi ve süreçlerin hizlandirilmasi için destek istedik” seklinde konustu.



"Yüzde 28’lik zam gözden geçirilmeli"

Toplu tasima hizmeti veren soförlerin maliyetlerini karsilamakta zorlandigini belirterek, bu sartlar altinda birçok esnafin kontak kapatmak zorunda kalacagini belirten Baskan Künkcü, “Mazot, yedek parça ve diger maliyetlerdeki artislar nedeniyle esnafimiz gerçekten zor günler geçiriyor. Toplu tasima hizmeti veren soförlerimiz, maliyetlerini karsilayamaz hale geldi. Eger bu durum böyle devam ederse, birçok esnafimiz kontak kapatmak zorunda kalacak. UKOME’nin Aydin’da toplu tasima ücretlerine yaptigi yüzde 28’lik zam yetersiz. Yeniden gözden geçirilip düzenlenmeli” dedi.



Baskan Künkcü ve soförler odasi baskanlari, ziyaretlerinde Aydin milletvekillerinden sorunlarin çözümü konusunda destek sözü alirken, Baskan Künkcü; “Devletimizin esnafimiza yönelik destekleri çok degerli. Bu ziyaret, tasimacilik sektörünün sorunlarinin çözülmesi için önemli bir adim oldu. Milletvekillerimizin yanimizda oldugunu görmek bizlere moral verdi” dedi.

Tasimacilik sektöründeki esnafin haklarini savunmak ve sorunlarini çözmek için çalismalarini sürdürecegi belirten Baskan Künkcü ve beraberindeki heyet, ziyaretin ardindan olumlu izlenimlerle Aydin’a döndü.
Kaynak: İHA