'TÜBITAK Ile Bilimin Izinde' Küçükçekmece'de

TÜBITAK bilim senlikleri destekleme programi çerçevesinde Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 45 projeye hibe programlardan biri ‘Küçükçekmece Bilimin Izinde Senleniyor’ projesi Küçükçekmece’de düzenlenecek.

TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri destekleme programi çerçevesinde Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 45 projeye hibe programlardan biri ‘Küçükçekmece Bilimin Izinde Senleniyor’ 26-28 Eylül tarihleri arasinda Küçükçekmece Fevzi Çakmak Etkinlik Meydani’nda gerçeklesecek.

Bilimsel etkinliklerin hazirliklari, TÜBITAK Projeleri Ilçe Koordinatörü ve Dogan Cüceloglu Fen Lisesi Cografya Ögretmeni Uzman Leyla Arattan koordinesinde farkli kademe ve farkli okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarismalarda tecrübe kazanmis, proje egitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli ögretmenlerden olusan ekiple sürdürülüyor. 4 yasini doldurmus herkesin ücretsiz katilacagi 54 bilimsel atölye, 25 bilimsel etkinlik, 3 bilimsel temali sergi, 5 bilim temali yarisma, 4 bilimsel seminer ile hizmet verecek.

Imkanlar bakiminda farklilik gösteren okullarda kaynastirici olmasi amaçlaniyor

Projenin asil amaci çagin ve gelecegin becerileriyle donanmis, bu donanimi insanlik için sarf edebilen, bilime sevdali, kültüre merakli ve duyarli, nitelikli, ahlakli bireyler yetistirmek. Küçükçekmece Ilçe Milli Egitim Müdürlügü destegiyle bilim senligi, okul disi ortak bir ögrenme ve uygulama alaninda tüm bilesenleri bir araya getirip, dezavantajli gruplar için de sartlari esitliyor. Bilim kültürü ve iletisimin toplumda yayginlastirilmasi, katilimcilara bilimsel bilginin ulastirilmasi ve bilim-teknoloji ile toplum arasindaki etkilesimin etkinlikler yoluyla aktarilmasi bu proje içerisinde amaçlaniyor. Bilim kültürü ve bilimsel süreçler konusunda disiplinler arasi hazirlanan atölye ve etkinlikleriyle bilimsel farkindalik olusturmasi, bilimi sevdirmesi beklenen ‘Küçükçekmece Bilimin Izinde Senleniyor’ adiyla gerçeklestirilen bilim senligi, farkli sosyo-ekonomik düzeyde ailelerin yasadigi ilçede imkanlar bakiminda farklilik gösteren okullarda kaynastirici olmasi amaçlaniyor.

TÜBITAK 4007 Projesi ilçede yapilacak yeni projenin de zeminini hazirliyor

Küçükçekmece Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ilk TÜBITAK 4007 Projesini 4-5-6 Mayis 2023 tarihlerinde 6 Subat depreminin yasandigi Kahramanmaras Pazarcik’ta 45 kisilik uzman ekibiyle 20 bilimsel atölye çalismasi, 6 bilimsel etkinlik, 4 bilimsel seminerle basariyla gerçeklestirmisti. 6 Subat’ta gerçeklesen deprem felaketinin ardindan TÜBITAK 4007 kapsaminda afet bölgesi için ‘Bilim Her Yerde’ özel çagrisinin yapilmasiyla ‘Küçükçekmece’den Pazarcik’a Bilim Köprüsü’ projesi, Türkiye’den çok sayida basvuru arasindan desteklenmeye hak kazanan 37 projeden biri oldu. Gerek ögrencilerde, gerekse toplumda empati kurma, toplum yararina fayda saglama, birlikte is yapma, milli bilinç, yardimlasma gibi birçok degerin bilim yoluyla gelismesine katki sagladi. Küçükçekmece’nin ilk kez basardigi TÜBITAK 4007 Projesi bu yil ilçede yapilacak yeni projenin de zeminini hazirliyor.
Kaynak: İHA