Mürüvvet Basdegirmen Aile Sagligi Merkezi Dualarla Açildi

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ve ailesi tarafindan yaptirilan, Isparta’nin 6 mahallesinin ortak olarak kullanacagi Kurtulus Mahallesi Mürüvvet Basdegirmen Aile Sagligi Merkezi açildi.

Mürüvvet Basdegirmen Aile Sagligi Merkezi Dualarla Açildi
Isparta’da 13 Mayis 2023 tarihinde geçirdigi talihsiz bir kaza neticesinde hastanede tedavisi süren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in kizi Mürüvvet Basdegirmen’in adini tasiyan Aile Sagligi Merkezi 2 katli olarak insa edildi. Aile sagligi merkezinde danisma ve bekleme alanlari, 4 hekim ve muayene odasi, acil müdahale odasi, kan alimlari için laboratuvar, gebe izlem odasi, bebek izlem odasi ve emzirme odalari bulunuyor. Personel ve hastalar için ayri tuvaletlerin bulundugu binada ayrica bir adette mutfak bölümü yer aliyor.

Açilisa Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’da telgraf göndererek sehre kazandirilan saglik ocagindan dolayi Basdegirmen ailesini tebrik etti, Mürüvvet Basdegirmen’e de acil sifa dileklerini iletti.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan konusan Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen de yapilan aile sagligi merkezinin bölgedeki 6 mahalleye hizmet verecegine degindi. Baskan Basdegirmen, “Memleketimizin 6 mahallesine hizmet edecegini düsündügümüz, kizimizin ismini vermis oldugumuz saglik merkezimiz bugün Allah’in izniyle faaliyete geçiyor. Su anda bulundugumuz nokta Kurtulus Mahallesi. Bu mahallemiz ile birlikte bu saglik merkezimiz Çelebiler, Turan, Keçeci, Emre ve Sülübey mahallelerimize hizmet edecek bir tesis. Biz de bu mahallede uzun süre oturduk ve bizim aile hekimligi yerimiz burasi. Buradan hizmet aliyoruz. Ancak, gelip gittikçe görüyoruz ki; eski bina gerçekten kullanilamaz bir hale geldi. Çok uzun zaman önce yapilmis, kullanilarak eskimis, bodrum katinda doktorlarimizin da söyledigi gibi rutubet kokusundan hastalari içeriye almakta zorluk çekilen bir alandi. Burayi yeni hale getirmek için esim Sadiye Hanim, oglum Celal ile beraber bugün hasta olan kizim Mürüvvet’in adina böyle bir hayir kurumunu yapma düsüncemizle ise baslayarak 4-4,5 ay içerisinde bunu kullanilacak hale getirdik. Rabbim, bu yapmis oldugumuz ibadeti diyelim, yavrum kizimiz Mürüvvet’in bir an önce 15. aya girdik, maalesef gözünü açamadi. Kizimizin adinin burada olmasi onun bize ögrettigi saglik ve sevgi dolu hayati hatirlamak için de çok degerli oldugunu düsünüyorum” dedi.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ve esi Sadiye Basdegirmen yaptiklari duygu dolu konusmada kizlari için ve tüm hastalar için dua isteyerek kizlarinin adini tasiyan aile sagligi merkezinin hayirli ugurlu olmasi temennisinde bulundular. Kurdele kesimi öncesi 24 Temmuz’un kizlarinin dogum günü oldugunu söyleyen Basdegirmen ailesi sürpriz olarak hazirlanan dogum günü pastasini kizlari adina ailecek kesti.

Isparta Valisi Aydin Barus da yapilan aile sagligi merkezinin hayirli olmasi dileklerini iletti. Vali Barus, “Ilimiz için hayirli olmasini diledigimiz ve mutlaka da öyle olacagini temenni ettigimiz güzel bir eserin açilisinda bulunmanin mutlulugunu yasiyoruz ama bir taraftan da bir hüznü yasiyoruz. Çünkü aile sagligi merkezine ismini verdigimiz Mürüvvet Basdegirmen kizimiz sizlerin de malumu oldugu üzere geçen yil mayis ayindan beri yogun bakimda yatiyor. Öncelikle dilegimiz kizimizin bir an önce sifaya kavusmasi hepinizin dualariyla birlikte. Insallah Rabbim bir çikis yolu gösterir ve saglikli olarak ailesinin yanina döner. Ama bizim her zaman duamiz sudur ki: Insanlar, isimleri hayirli olarak anildigi müddetçe yasarlar. Mürüvvet Basdegirmen kizimizin ismi de insallah Isparta’da bu eser sayesinde daima yasayacak. Isparta Belediye Baskanimiz ve degerli eslerine çok tesekkür ediyoruz, böyle bir eseri Kurtulus mahallemizle birlikte 6 mahallemize kazandirdiklari için. Çok hayirli bir hizmet, Peygamber Efendimizin de hadisi seriflerinde övdügü sadaka-i cariye niteliginde bir hizmet bu. Allah bu hayri birakan Basdegirmen ailesinden razi olsun, hayirlarini kabul etsin, siz degerli Ispartalara da saglik sihhat versin. Hepinize buraya geldiginiz için tesekkür ediyoruz. Halkimizin göstermis oldugu bu yogun teveccühün Mürüvvet Basdegirmen kizimizin ne kadar sevildigini burada ifade ediyor. Hepimiz dua edelim, insallah hayirlara vesile olalim” dedi.

Il Saglik Müdürü Mustafa Serhat Küçükcoskun ve Kurtulus Mahallesi Muhtari Sitki Aglarci, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e kazandirilan saglik merkezinden dolayi tesekkür plaketi sundu.

Ardindan açilisa katilan tüm protokol üyeleri Kurtulus Mahallesi Mürüvvet Basdegirmen Aile Sagligi Merkezi’nin açilis kurdelesini Il Müftüsü Muharrem Biçer’in yaptigi dua esliginde kesti.

Açilis törenine Vali Aydin Barus, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, esi Sadiye Basdegirmen ve oglu Celal Basdegirmen’ in yani sira Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF) Baskani Fatin Rüstü Karakas, Isparta Il Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Isparta Il Jandarma Komutani Ilker Simsek, Isparta Il Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta Il Saglik Müdürü Mustafa Serhat Küçükcoskun, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Çatal, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Ali Ertugrul, il protokolü, siyasi parti, is ve meslek odasi ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA