Liposuction Hakkinda Dogru Bilinen Yanlislar

Liposuction (yag aldirma) islemi hakkinda dogru bilinen yanlislardan bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Opr. Dr. Emre Kiymik, "Liposuction, kesinlikle kilo verme islemi degildir" dedi.

Liposuction Hakkinda Dogru Bilinen Yanlislar
Birçok kisi zayiflamak ümidiyle estetik cerrahlara liposuction islemi yaptirmak için basvuruyor. Bu konuda dogru bilinen yanlislardan bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Opr. Dr. Emre Kiymik açiklamalarda bulundu. Opr. Dr. Emre Kiymik, "Öncelikle halk arasindan liposuction kilo verme araci olarak düsünülür. Liposuctionin böyle bir olayi yoktur. Liposuctionin ise yaradigi nokta vücuttaki bölgesel yaglanma artisina bagli olarak kontürlerde bozulmalari düzeltmeye yarayan bir islemdir. Kesinlikle kilo verme islemi olarak düsünülecek bir islem degildir. Örnegin bir kisinin vücut kitle endeksi normal sinirlarda ancak bölgesel olarak karin veya göbek çevresinde gitmeyen dirençli yaglari var. Bu hasta liposuction islemi için uygun bir hasta iken vücut kitle endeksi statüsünde obez olan yüksek kilodaki hastadaki tüm vücudu kaplayan yag almak liposuction için uygun bir hasta degildir. Bu hastaya öncelikle diyet ve spor önermeliyiz. Daha sonra vücut sekillendirme islemleri ile uygun hale getirerek daha sonraki süreçte yapmaliyiz" diye konustu.



Liposuctionin yapabilecegi yerler

Dr. Emre Kiymik, liposuctionin yapabilecegi yerler hakkinda sunlari söyledi:

"Liposuction özellikle yukardan asagiya dogru gidecek olursak, gidi bölgesi, kol, gögüs bölgesi (hem erkek hem kadin için), karin, göbek, yanlar, sirt, bel, bacak gibi kafan asagiya neredeyse tüm alanlara uygulanabilecek islemdir. Siklikla bu islemleri gerçeklestiriyoruz."
Kaynak: İHA