Tunceli'de 'Depreme Hazirlik Ve Risk Azaltma Toplantisi'

Tunceli’de olasi bir deprem karsi hazirliklar çerçevesinde afete maruz bölgeler havadan ve karadan incelenirken ’Depreme Hazirlik ve Risk Azaltma Toplantisi’ gerçeklestirildi.

Tunceli'de 'Depreme Hazirlik Ve Risk Azaltma Toplantisi'


Deprem bilimcilerin son zamanlarda 7 ve üzeri deprem olabilecegi öngörüsünde bulundugu Tunceli’yi depreme dirençli hale getirmek için baslatilan çalismalar sürüyor. Çalismalar kapsaminda afete maruz bölgeler havadan ve karadan incelenirken ardindan Vali Bülent Tekbiyikoglu baskanliginda ’Depreme Hazirlik ve Risk Azaltma’ toplantisi gerçeklestirildi.

Tunceli’de, kentin depreme dirençli hale getirilmesi için baslatilan çalismalar kapsaminda eski vali konagi yikilarak deprem tatbikat alanina dönüstürülmüstü. Kentte uzmanlar gözetiminde gerçeklestirilen arama-kurtarma tatbikatlarinin ardindan bin 200’ü jandarma, 400’ü de polisten olusan bin 600 kisilik arama-kurtarma ekibi olusturuldu. Hasarli bina tespitlerinin de yapildigi Tunceli’de, merkezde 3, ilçelerde 9 olmak üzere toplam 12 konteyner kent insa edilirken belirlenen alanlara bin 122 konteynerin yerlestirilmesi saglandi.

Hasarli kamu binalari tahliye edilip yikilmaya baslanirken simdi de olasi bir depremde can kayiplarinin yasanmamasi için tahliye çalismalarina baslanacak olan afete maruz bölgeler uzmanlar tarafindan havadan ve yerden incelendi.

Incelemenin ardindan Vali Bülent Tekbiyikoglu baskanliginda AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Deprem Dairesi Baskan Vekili Aykut Akgün, Afet Risk Azaltma ve Önleme Dairesi Baskani Abdulkadir Tezcan, Prof. Dr. Candan Gökçeoglu, Mühendis Ahmet Demir, Mühendis Sezer Bozkus ve ilgili kurum temsilcilerinin katilimiyla valilikte ’Depreme Hazirlik ve Risk Azaltma Toplantisi’ gerçeklestirildi.

Toplantida, alinmasi gereken önlemler konusunda görüs alisverisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA