Tentesi Yüzünden CIMER'e Sikayet Edilen Gurbetçiden Pankartli Yanit

Zonguldak’ta bir gurbetçi, evinin terasina taktirdigi tenteyi CIMER’e sikayet eden komsusunu, pankart asip kahve içmeye davet etti.

Tentesi Yüzünden CIMER'e Sikayet Edilen Gurbetçiden Pankartli Yanit
Almanya’da yasayan iki çocuk babasi 48 yasindaki torna ustasi Bilal Karaoglu, yilin dört haftasini Zonguldak’ta geçirmek üzere Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir apartmandan dubleks daire satin aldi. Karaoglu, evinin terasinin denize yakin olmasi sebebiyle hem martilardan hem de günesten korunmak için açilir kapanir tente yaptirmak istedi.

Ilk önce apartman yöneticisine danisan Karaoglu, onay alinca açilir kapanir tente yaptirdi. Ancak bir komsusu durumdan rahatsiz olup durumu Zonguldak Belediyesi’ne sikayet etti. Bu sirada Almanya’da olan Karaoglu’na ulasan ekipler, tentenin sökülmesini istedi. Bir yakinindan yardim isteyerek tenteyi söktüren Bilal Karaoglu, ertesi yil tekrar geldiginde tenteyi yeniden taktirdi.

Ismini bilmedigi ve tanimadigi komsusu tarafindan bu kez de CIMER’e sikayet edilen Karaoglu, yasadiklari karsisinda pankart yaptirmaya karar verdi. Karaoglu, terasa komsularinin da görebilecegi sekilde "Ey beni CIMER’e sikayet eden komsum. Seni terasima kahve içmeye bekliyorum. Bu davetim bunun haricinde tüm komsularima da geçerlidir" yazili pankarti asti.

"Tüm komsularimi davet ettim"

Süreci gazetecilere anlatan Bilal Karaoglu, "Bilmedigim bir komsum terasima taktirdigim tente yüzünden beni CIMER üzerinden sikayet etmis. Rahatsizlik vermisim, sikayeti imara aykiri davrandigim ve onun görüntüsünü kapattigim için yapmis. Ben de böyle bir pankart yaptirdim. Tüm komsularimi bu terasimda tentemin altinda kahve içmeye, hatir gönül kalmasin diye davet etmek istedim. Bunu tüm komsularima da geçerli olarak astim" dedi.



"Bir kahvenin kirk yil hatiri varmis"

Büyüklerinin ’Ev alma, komsu al’ sözünü hatirlatan Karaoglu, "Komsularimizla daima iyi geçinmek isteyen insanlariz. Komsularim bana gelip deseydi ki ’Kardes, bunu yaptirdin ama su durumlar benim hosuma gitmiyor. Nasil çözebiliriz?’ Bana bir adim gelene ben on adim atardim. Ama maalesef böyle bir sey olmadi. Hepsi degil belki ama kimsenin hakkina da girmek istemiyorum. Bu semtte komsuluk unutulmus. Ayni binaya girip çikiyorsun, selam veren yok. Selam veriyorsun, yabanci gibi hissediyorsun. Bunlari sezinledigim için bir kahvenin kirk yil hatiri varmis, tüm komsularimi kahve içmeye davet ettim" ifadelerine yer verdi.

"Komsularim hakkini helal etsin"

Tenteyi yaptirmadan önce apartman yöneticisine basvurdugunu aktaran Karaoglu, "Yöneticim bana demisti ki ’Senin kullanim alanin, senin terasin. Kapatmadiktan sonra yapabilirsin.’ Martilardan ve günesten korunmak amaciyla bu tenteyi yaptirdim. Maalesef bu tenteyi söktürdüler. Sonra yeniden taktirdik. Iki kez sikayet oldu. Ben de artik pankart ile kimin hakkina girdiysem özür dileyerek haklarini bana helal etmelerini istiyorum. Komsuluklarimizin güzel geçmesini istiyoruz. Senenin dört haftasi burada kaliyoruz. Bu süreçte komsularimla iyi geçinemezsem bu benim kendi suçum" diye ifade etti.

Kaynak: İHA