Salonuna Kurulan Asansörle 22 Yil Sonra Seyahat Özgürlügüne Kavustu

Sivas’ta, doktor hatasi sonucu bedensel engelli olan Ismail Furkan Er, salonuna kurulan özel asansör sayesinde 22 yil sonra yeniden sosyal hayata adim atti.

Salonuna Kurulan Asansörle 22 Yil Sonra Seyahat Özgürlügüne Kavustu
Doktor hatasi sonucu 22 yildir bedensel engelli olan Ismail Furkan Er, kovid nedeniyle babasinin vefatindan sonra annesiyle tek basina kaldi. Ikamet ettigi binanin merdivenlerini inip çikmakta büyük zorluk çeken Er’in, hem özgürlügü kisitlandi hem de annesine yük oldu. Er, 2021 yilinda dönemin belediye baskani Hilmi Bilgin’in destegiyle yeniden hayata baglandi. Evinin salonuna özel olarak yapilan asansör sayesinde, yardima ihtiyaç duymadan evinin salonundan asansöre binip, istedigi yere gidebiliyor. Asansörün kendisi için özgürlük oldugunu dile getiren Er, “Kimseye bagli kalmadan hareket etmek benim için en büyük özgürlük. Hilmi Bilgin’den Allah razi olsun” seklinde konustu.



“Asansör hayata ve özgürlüge bagladi”

Asansörün kendisi için büyük özgürlük oldugunu belirten Er, “Doktor hatasi sonucu 22 yildir bedensel engelliyim. 2021 yilinda dönemin belediye baskani Hilmi Bilgin asansörümü yaptirdi. Allah razi olsun kendisinden. Beni hayata, özgürlüge bagladi. Yine buradan kendisine yaptiklari için çok tesekkür ederim. Asansör olmadan önce babam vardi. Annemle birlikte kucaklarinda inip çikiyordum. Babam kovid döneminde rahmetli oldu. Annemle tek kaldik. O yüzden inip çikmamiz da çok zor oluyordu. Sag olsun belediye bize el uzatti. Asansörüm oldu. Benim için büyük özgürlük oldu. Elhamdülillah. Çok mutluyum. Istedigim zaman girip çikabiliyorum. Kimseye bagli kalmadan hareket etmek benim için en büyük özgürlük” dedi.

Kaynak: İHA