Kastamonu'da Su Kanalina Düserek Yaralanan Karaca Kurtarildi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde su kanalina düserek yaralanan karaca, belediye ekiplerince yaklasik 1,5 saatlik çalismanin ardindan kurtarilarak, Doga Koruma ve Milli Parklar Kastamonu Il Sube Müdürlügüne teslim edildi.

Kastamonu'da Su Kanalina Düserek Yaralanan Karaca Kurtarildi
Edinilen bilgiye göre, Hanönü ilçesine bagli Gelinbükü Mahallesi’nde hidroelektrik santraline su tasiyan beton kanala bir karacanin düstügü ihbar edildi. Ihbarin ardindan Hanönü Belediyesi ekipleri, kanalin etrafinin tellerle çevrili olmasi nedeniyle karacanin çikamadigini tespit etti. Belediye ekiplerince içerisinde az miktarda su bulunan kanaldaki karaca, yaklasik 1,5 saatlik çalismanin ardindan yakalanarak kanaldan çikartildi. Belediye ekiplerince karni doyurulan ve bakimlari yapilan karaca, Doga Koruma ve Milli Parklar Kastamonu Il Sube Müdürlügü ekiplerine teslim edildi.

Su kanalina düsen karacanin arka bacaklarindan yarali oldugunu söyleyen Hanönü Belediye Baskani Metin Yamali, “Duyarli bir vatandasimiz belediyemizi arayarak ihbarda bulundu. Ihbarin ardindan belediye ekiplerimiz, ellerindeki isleri birakarak belirtilen bölgeye sevk edildi. Ben de ekiplerimizle birlikte Gelinbükü Mahallesi’ndeki su kanalinin oldugu bölgeye gittim. Belediye ekiplerimizle birlikte su kanalina düsen karaca, çalismalarimiz sonucunda kanaldan çikartilarak kurtarildi. Korkan ve arka bacaklarindan yaralanmis olan karacayi Milli Parklara teslim ettik. Tedavisi yapildiktan sonra tekrar dogaya salinacagi belirtildi” dedi.

Kaynak: İHA