Emekli Çifti Gönüllü Bahçesinde 26 Çesit Ürün Elde Etti
Batikent Gönüllü Bahçelerinde 26 çesit sebze yetistirmeyi basaran emekli Nurten ve Metin Güler çifti, Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’i da makaminda ziyaret ederek yetistirdikleri ürünlerden armagan etti.

Nurten ve Metin Güler, tesekkürlerini iletmek üzere Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’i da makaminda ziyaret ederek yetistirdikleri ürünlerden armagan etti.
“Bitkiler insanin çocugu gibi oluyor”
Metin Güler yaptigi degerlendirmede gönüllü bahçelerinde vakit geçirmekten çok mutlu olduklarini belirterek, “2021 yilinda emekli olup memleketimiz Eskisehir’e döndük. Mayis ayinda Ahmet Baskanimiz ekibi ile birlikte burada bizlere fide dagitti.
Benim kendi yetistirdigim ata tohumlarinin fideleri ile Ahmet Hocamin verdigi fidelerin hepsi burada yetistirilmis durumda. Bahçemizde 26 çesit ürünümüz var. Domates, biber, patlican, bal kabagi, kizartmalik kabak, kavun, karpuz, 2 çesit süs kabagi, bakla, pirasa, bezelye, nane, semizotu, brokoli gibi birçok çesit var. Emek verince bitkiler insanin çocugu gibi oluyor. Her sabah 6 gibi burada oluyorum ve sulama yapiyorum. Ardindan burada jimnastik de yapiyorum, çok temiz bir hava oluyor. Aksama dogru da esimle birlikte geliyoruz ve her bitki ile tek tek ilgileniyoruz. Baskanimiza çok tesekkür ederim, burasi ile çok güzel ilgileniyor. Fide, tohum katkilari çok önemliydi. Hepsi çok kaliteli. Biz de kaliteli ürün aliyoruz. Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.
“Müthis bir duygu”
Nurten Güler ise gönüllü bahçelerinin sosyal yasam yönüne de dikkat çekerken, “Burasi bize o kadar çok sey verdi ki Arkadaslik ve komsuluk iliskisi, topraga dokunmak, insanin tüm kötü enerjisini aliyor. Hayat dolu pozitif bir insan haline geliyoruz. Ürünlerimizi aldikça, organik ve ata tohumundan elde ettigimiz sebzeler ile yemek yaptikça mutlulugum 2 kat artiyor. Çok güzel, çok mutlu oluyoruz. Tohum olarak basliyor sonra fide haline getiriyorsunuz, toprakla bulusturuyorsunuz. Ürün haline getirip topladiginizda, birine ikram etmek ve kendinizin tüketmesi müthis bir duygu. Buradaki ortam, insanlarin iletisimi, yardimlasmasi, destek çok güzel. Kimin yardima ihtiyaci varsa herkes kosuyor, birisi çay demleyince komsularini davet ediyor. Bize böyle bir ortam sagladigi için Ahmet Baskanimiza sonsuz tesekkürler. Fidelerimizi dagitti, biz de üstümüze düseni yapip toprakla bulusturduk” ifadelerini kullandi.
Baskan Ataç: Vatandasimiz Gönüllü Bahçelerini çok seviyor
Baskan Ataç da ziyaretlerinden dolayi Güler ailesine tesekkür ederken, “Tepebasi Belediyesi olarak topraga dokunmanin, insana çok iyi geldigine inaniyoruz. Içinde doga, çevre, toprak, üretim olan isleri çok seviyor ve bu projeleri keyif duyarak hemsehrilerimizin kullanimina sunuyoruz. Gönüllü Bahçelerimiz de bizim için çok degerli bir proje ve Eskisehirli hemsehrilerimizin yogun talebi var. Vatandasimiz Gönüllü Bahçelerini çok seviyor. Gönüllü Bahçelerinden Tepebasi Belediyesi sinirlari içerisinde ikamet eden, emekli, engelli, sehit yakini, gazi ve gazi yakini vatandaslarimiz faydalaniyor. Toplam 52 bin 543 metrekarelik 4 adet Gönüllü Bahçemizden 158 engelli, 186 emekli, 17 gazi, 6 gazi yakini ve 7 sehit yakini olmak üzere toplam 374 vatandasimiz faydalaniyor. Bugün de kendilerine ayrilan alani son derece verimli sekilde degerlendiren Güler ailesi ile bir araya geldik. Gerçekten çok kaliteli ve lezzetli ürünler elde etmisler, kendilerini kutluyorum. Tepebasi Belediyesi olarak vatandaslarimiza fayda saglayan, iyi hissettiren çalismalar yapmaya devam edecegiz” diye konustu.
