Dede Ve Babasindan Ögrendigi Sepetçilik Meslegini 40 Yildir Sürdürüyor

Dede ve babasindan ögrenerek findik dalindan sepet ören 50 yasindaki adam, meslegini 40 yildir sürdürüyor.

Dede Ve Babasindan Ögrendigi Sepetçilik Meslegini 40 Yildir Sürdürüyor
Düzce’de ikamet eden ve belli araliklarla Sakarya’nin Hendek ilçesine gelerek ticaret yapan 50 yasindaki Recep Erbay, dede ve babasindan ögrendigi findik dalindan sepet üretimini 40 yildir sürdürüyor. Gezdigi alanlardan ham findik dallari kesen Erbay, binbir emek harcayarak yaptigi sepetleri 40 yildir satarak geçimini sagliyor. En son Hendek ilçesinde düzenlenen festivalde stant kuran Erbay, meslekte son durak oldugunu belirtti.

Eski zamanlarda sepetlerin faal olarak kullanildigi aktaran Erbay, son dönemlerde hediyelik esya olarak satildigini vurguladi. Özellikle findik hasadinda kullanilan sepetlerin günümüzde yerini fabrikasyon torbalara ve posetlere biraktigini aktardi.

“Basit yapilan bir meslek olmadigi için kendi çocuklarim bile benden uzak duruyor”

Findik dallarindan sepet üretimi yapan 50 yasindaki Recep Erbay, “Bu is dededen ve babadan kalan bir meslek bende babamdan ögrendim. Isimde kendimce basari gördügüm için devam ettim. Findik agaci kullaniyorum çünkü bu agaçtan daha güzel ve daha hos bir görünüm elde ediyorum. Benden sonra bu meslegi devam ettirecek yok çünkü çok zor bir meslek isçiligi çok agir. Simdiki nesil kolay ve yeni isler ariyor. Bu meslegi sevmen ve güçlü olman gerekiyor. Basit yapilan bir meslek olmadigi için kendi çocuklarim bile benden uzak duruyor” dedi.

Kaynak: İHA