Yusufeli Yeniköy Köyünde Heyelan Korkusu

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Yeniköy köyünde yasanan heyelanlar yöre halkinda korkuya neden oluyor.

Yusufeli Yeniköy Köyünde Heyelan Korkusu
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapilan baraj nedeniyle yeni yerine tasinan Yeniköy köyünde yasayan vatandaslar, yamaçtan kopan kayalar nedeniyle geçtigimiz günlerde evlerinden tahliye edilmisti. Yusufeli Kaymakamligi, yamacin hemen altinda bulunan 11 haneyi tahliye etme karari alarak, bu evlerde yasayanlarin ilçe merkezine güvenli bölgelere tasinmasini sagladi.

Vatandaslar, evlerinde kalan kisisel esyalarini almak için yeniden evlerine girdikleri sirada heyelana yakalandilar. Yamaçtan kopan toprak ve kaya parçalari, evlerin kapilarini kirarak yatak odalarina kadar girdi. Sans eseri yara almadan kurtulan vatandaslar, korku dolu o anlari anlatarak sorunun bir an önce kalici olarak çözülmesini talep ettiler.

Evine kayalar isabet eden Hasan Basri Özalp, evlerinin risk altinda oldugunu belirterek birkaç evi bosalttiklarini ancak diger evlerdeki çamasir makinesi ve buzdolabi gibi esyalari almak için gittiklerinde taslarin geldigini söyledi.

Yamaçtan kopan dev kayalar nedeniyle evi kullanilmaz hale gelen Zakir Keskin ise bir aydir heyelanlarin yasandigini hatirlatarak yaylada yasamaya basladigini ifade etti.

Vatandaslar, yasadiklari bu korku dolu anlarin ardindan yetkililerden kalici bir çözüm bekliyor. Yeniköy köyünde tekrarlayan heyelanlar nedeniyle güvenligin saglanmasi ve riskli bölgelerin tamamen bosaltilmasi gerektigini vurgulayan köylüler, yasadiklari tehlikenin bir an önce sona erdirilmesini talep ediyor.
Kaynak: İHA