Sorgun Ilçesinde Yapilan Kazilara Belediye Mali Destek Verecek

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafindan Sorgun ilçesi sinirlari içerisinde yer alan arkeolojik kazilar, yüzey ve alan arastirmalari ile yayin ve çesitli bilimsel etkinlere Sorgun Belediyesi mali destek verecek.

Sorgun Ilçesinde Yapilan Kazilara Belediye Mali Destek Verecek
Yozgat Bozok Üniversitesi ile Sorgun Belediyesi arasinda Arkeolojik Arastirmalari kapsayan is birligi protokolü Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yasar ve Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci’nin katilimi ile imzalandi.

Protokol çerçevesinde Sorgun ilçe sinirlari içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafindan gerçeklestirilmesi planlanan arkeolojik kazilar, yüzey ve alan arastirmalari, yayin faaliyetleri ve çesitli, bilimsel etkinlikleri içeren protokole Sorgun Belediyesi mali destek verecek.

Protokol imza töreni sonrasi konusan Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, tarih boyu birçok medeniyete ev sahipligi yapan ilçemizde tarihin gün yüzüne çikmasi adina imzalanan protokolün hayirli olmasini dileyerek belediye olarak kültürel çalismalara daha fazla yer vereceklerini söyledi.



Rektör Prof. Dr. Evren Yasar da zengin bir kültür yapisina sahip olan Yozgat’ta, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünce Sorgun ilçesinde yürütülecek arkeolojik arastirmalarla gizli tarihin gün yüzüne çikartilmasina katki saglayacaklarini belirterek Sorgun ilçesinde yapilacak arkeolojik arastirmalara Yozgat Bozok Üniversitesi’nin teknik, Sorgun Belediyesi’nin de mali destek verecegini aktardi.
Kaynak: İHA