Sivas'ta O Destek Verilirse 4 Bin Yeni Istihdam Saglanacak

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Dernegi (SOSAD) ve ESTAS Yönetim Kurulu Baskani Ismail Timuçin, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) cazibe merkezine alinmasi durumunda yaklasik 4 bin kisilik istihdam alaninin olusacagini söyledi.

Sivas'ta O Destek Verilirse 4 Bin Yeni Istihdam Saglanacak
Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Dernegi (SOSAD) Baskani Ismail Timuçin, Sivas OSB’deki firmalarin ortalama 20-25 yillik bir geçmise sahip oldugunu ve agirlikli olarak ihracata yönelik faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Bu firmalarin, cazibe merkezi destegi almalari halinde çok daha hizli büyüyeceklerini ve ülke ekonomisine daha büyük katkilar saglayacaklarini ifade eden Timuçin, bu sayede en az dört bin kisilik yeni bir istihdam alani olusturulabilecegini söyledi.



SOSAD Baskani, kalifiye eleman ihtiyacinin giderilmesi için de önemli bir çözüm önerisi sundu. Timuçin, meslek liselerine verilen önemin artirilmasi gerektigini ve bu okullarin sayisinin çogaltilmasi gerektigini belirtti.

Ayrica, ortaokul mezunu ögrencilere ve ailelerine yönelik kariyer günleri düzenlenmesi gerektigini vurguladi.

“Umudumuzu tüketmis degiliz”

Timuçin, 1. Organize Sanayi Bölgesinin Cazibe Merkezine alinmasi için umutlarinin devam ettigini belirterek, “Cumhurbaskanimiz sag olsun Demirag Organize Sanayi Bölgesi’ne cazibe merkezi desteklerinden faydalanmalari için yetki verdi ama su ana kadar 1. Organize Sanayinde cazibe merkezi desteklerinden maalesef faydalanamiyoruz. Aslinda hala da umudumuzu tüketmis degiliz. Talebimiz var. 1.Organize Sanayiyi daha dogrusu Sivas’taki organize sanayilere de cazibe merkezi desteklerinin verilmesi gerektigine inaniyoruz ve bu konuda Cumhurbaskanimizdan ilgi bekliyoruz. Sivas 1. Organize Sanayi bölgemizde firmalarimiz yirmi senelik, yirmi bes senelik geçmise sahip oturmus firmalar ve bu firmalar agirlikli olarak ihracat yapmakta. Bu firmalarimiza böyle bir destek verildigi takdirde çok hizli büyüyeceklerini ve ülke ekonomisine çok büyük katkilari olacagini hatta çalisan sayisinin da en az yüzde 25 arttirilacagini biz ifade ettik. Hatta biz bunu taahhüt ettik. Eger 1. Organize Sanayiye de, cazibe merkezi destekleri verilirse en az dört bin kisilik yeni bir istihdam alani açabiliriz. Bu hala da geçerli” dedi.

“Firmalarimizin kalifiye elemanina ihtiyaci var”

Kalifiyeli elemanlara ihtiyacin olduguna deginen Timuçin, “Firmalarimizin kalifiye elemanina ihtiyaci var. Bu elemanlari saglamak için de meslek liselerine deger vermemiz önem vermemiz gerekiyor. Bu okullarimizin sayisini arttirmamiz gerekiyor. Simdi biz Sivas Organize Sanayicileri olarak diyoruz ki nasil üniversitelerimizde son sinif ögrencilerine, kariyer günleri yapiliyor, üniversitelerimiz o lise ögrencilerine üniversitelerinin tanitimini yapiyor. Gelin biz de milli egitimle birlikte ortaokul mezunu çocuklara, ortaokul mezunu çocuklarinin ailelerine, anne babalarina kariyer programlari yapalim, tanitim programlari yapalim. Gelin Mesleki Egitim Merkezleri (MESEM)’e basvurun. Çünkü devletimiz, milli egitim bakanligi vasitasiyla çok güzel bir program yapti. Gençler hem okuyor hem maas aliyor. Para kazaniyor hem de diploma sahibi oluyor ve mesleginde çok iyi yetisiyor. Çünkü genelde meslek liselerinde olursa üç gün fabrikalarda egitim görülüyor. MESEM dedigimiz okullarda çalisiyor okuyorsa haftanin dört günü firmalarda egitim görüyor ve kendisini yetistiriyor. Biz firma olarak da eski adi çiraklik okulu denen bu okullardan çok faydalandik ve çok iyi yetismis elemanlara sahip olduk. Bugün geldigimiz noktada bu elemanlarin çok büyük katkisi vardir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA