Giresun'da Siddetli Yagislar Sel Ve Heyelanlara Neden Oldu

Giresun’da aksam saatlerinde baslayan ve gece siddetini arttiran siddetli yagislar il merkezi basta olmak üzere Tirebolu, Espiye ve Dogankent ilçelerinde maddi hasara yol açti. Yasanan sel ve heyelanlar sonrasinda Tirebolu ilçesi Köseler köyünde bir ev yikilirken, 4 ev de tedbir amaçli bosaltildi

Giresun'da Siddetli Yagislar Sel Ve Heyelanlara Neden Oldu
Saat 21.20’den itibaren il merkezinin iç kesimleri, Tirebolu, Espiye ve Dogankent ilçelerinde asiri yagislar neticesinde sel ve heyelan olaylari meydana geldi. Söz konusu bölgeden 112 Acil Çagri Merkezi’ne 50’ye yakin mahsur kalma, sel, heyelan ve toprak kaymasi ihbari gelirken, Tirebolu ilçesi Köseler köyünde 1 konutun çöktügü ihbari üzerine ekipler olay yerine intikal ederken, çöken evin içinde kimsenin olmadigi tespit edildi. Ayni köyde 4 evde sel ve heyelanlardan zarar görerek tedbir amaçli bosaltildi. Yasanan afette can kaybi ve yaralanma yasanmazken, maddi hasar olustu.

Tirebolu-Dogankent yolu 6 Sehitler köprüsü civarinda heyelandan dolayi Giresun-Gümüshane karayolu ulasima kapanirken, gece bosu süren çalismalar sonrasinda yol tek seritten ulasima açildi. Bölgeye Samsun ve Ordu’dan gelen AFAD ekiplerinin yani sira AKUT ve gönüllüler dahil olmak üzere 50’nin üzerinde arama kurtarma ekibi sevk edilirken, mahsur kalan vatandaslar bulunduklari noktalardan tahliye edilerek kurtarildi. Heyelan olan yollarin onarimi sürerken, yagislarin bugün gün boyunca da etkili olacagi belirtilirken, vatandaslarin sel ve heyelan riski olan bölgelerden uzak durmalari ve yetkililerin uyarilarini takip etmeleri istendi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, gece boyunca sel bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldi.
Kaynak: İHA