Edirne'de 2'Si Cezaevi Firarisi 4 Suç Makinesi Yunanistan'a Kaçamadan Yakalandi

Edirne’de Ipsala Sinir Kapisi’nda 2’si cezaevi firarisi olan ve çesitli suçlardan aranan 4 süpheli Yunanistan’a kaçmaya çalistiklari bir tirin içinde yakalandi.

Edirne'de 2'Si Cezaevi Firarisi 4 Suç Makinesi Yunanistan'a Kaçamadan Yakalandi
Edirne’de Ipsala Sinir Kapisi’ndan Yunanistan’a geçmek isteyen sürücü A.E. idaresindeki Bulgaristan plakali bir tir araci Gümrük Muhafaza Kaçaklik ve Istihbarat Müdürlügü görevlileri tarafindan süphe üzerine takibe alindi. Ipsala Sinir Kapisi’nda durdurulan tir araci X-Ray’a tarama cihazina sevk edildi. Tirda yapilan detayli aramada araç içerisine gizlenmis sekilde 4 Türk vatandasi yakalandi. Ekipler tarafindan daha sonra tir sürücüsünün ve 4 süphelinin kimlik tespiti yapildi.

Araçta yakalanan kisilerin kasten öldürme, kasten yaralama, uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama, kullanmak için uyusturucu veya uyarici madde satin almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak, "ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma veya tasima veya bulundurma, bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik, bilisim sistemindeki verileri bozma yok etme, erisilemez kilma, sisteme veri yerlestirme" suçlarindan aranan cezaevi firarisi O.H.G., cezaevi firarisi N.K. ile A.S. ve F.G. isimli süpheliler olduklari tespit edildi.

Ipsala Gümrük Muhafaza Kaçaklik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerinin yaptigi basarili operasyon sonucu yakalanan 4 süpheli Edirne Kapali Cezaevi Müdürlügüne teslim edildi. Araç sürücüsü A.E. hakkinda ise adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA