Baskan Dinçer Açiklamasi 'Altyapi Iyilestirmeleri Sayesinde Su Tasarrufu Sagliyoruz'

Aksaray’da su tasarrufu çerçevesinde çesitli çalismalar yapan Aksaray Belediyesi simdide sehir genelinde alt yapiyi yenileyerek kayip ve kaçaklarin önüne geçiyor.

Baskan Dinçer Açiklamasi 'Altyapi Iyilestirmeleri Sayesinde Su Tasarrufu Sagliyoruz'
Belediye Baskani Evren Dinçer, su tasarrufu ile mücadele çabalarini artirmak adina önemli adimlar attiklarini ve su tasarrufunun son yillarda hayati öneme sahip oldugunu vurguladi. Özellikle altyapi iyilestirmeleri ile içme su kayiplarinin önüne geçildiginin altini çizen Baskan Dinçer, suyun tasarruflu kullanmasi konusunda toplumun birlikte hareket etmesi gerektigini vurguladi. Baskan Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak kentin su kaynaklarini koruma çabalarini artirmak için gerekli olan tasarruf tedbirlerin azami derecede alindigini belirtti.

Aksaray’in içme suyu isale hattinda kullanilan asbest borularin yenilenmesiyle içme suyunda yasanan kayip kaçaklarinin önlendigini aktaran Dinçer, “Içme suyu sebeke hatlarimizda yer alan asbest borulari devre disi birakarak hem içme suyumuzun kalitesini artirdik, hem de kayip kaçak oranini minimum seviyesine indirerek önemli düzeyde su tasarrufu sagladik” dedi.

Içme suyu altyapisini asbest borulardan arindirarak saglikli ve uzun ömürlü borularla degistigini hatirlatan Baskan Dinçer, “Altyapi iyilestirmelerimizle su tasarrufu konusunda uzun vadeli kazanimlar elde ediyoruz. Sehrimizin altyapisini her geçen gün daha da güçlendirerek kararli adimlar atiyor çevresel sürdürülebilirligi sagliyoruz. Su kaynaklarimizi korumak için asbest borularin yaninda baglanti noktalarini da yeniliyoruz. Ayni zamanda su basinç kontrolleri ile kayiplarin önüne geçerek su israfini önlemis oluyoruz. Özellikle kurak dönemlerde suyun kiymetini daha iyi anliyoruz. Kentimizin gelecegi için kentsel su verimliligi büyük önem tasiyor” ifadelerini kullandi. Aksaray Belediyesi olarak suyun etkin kullanimi konusunda gerekli tedbirlerin alindigini vurgulayan Baskan Dinçer, su tasarrufunun sadece altyapi iyilestirmeleri ile degil ayni zamanda her bireyin günlük yasaminda alacagi basit önlemlerle de mümkün oldugunu dile getirdi. Baskan Dinçer son olarak su tasarrufu konusunda farkindalik çalismasi yürüttüklerini ve bu yönde yeni projelerin desteklenerek su tasarrufu oranlarini daha da yükseltmeyi hedeflediklerini de belirtti.

Kaynak: İHA