Baskan Aydin, Kazanin Basina Geçti Asure Dagitti

Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, kazanlarin basina geçerek, Bursali yurttaslara birlik beraberlik ve kardesligin sembolü olan asureleri, dagitti.

Baskan Aydin, Kazanin Basina Geçti Asure Dagitti
Muharrem ayina girilmesiyle birlikte Osmangazi’de kazanlar asure için kaynadi. Osmangazi Belediyesi tarafindan sürdürülmeye devam eden asure gelenegi bu yilda devam etti. Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, esi Nadire Aydin, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayisoglu, Hasan Öztürk, Orhan Saribal, CHP Il Baskani Nihat Yesiltas ve CHP Osmangazi Ilçe Baskani Cengiz Çelikten ile birlikte Osmangazi Meydani ve Osmangazi Metro Istasyonu önünde kurulan noktalarda, yurttaslara asure ikraminda bulundu. Baskan Aydin’in dagittigi asurelere yurttaslar yogun ilgi gösterdi.

Muharrem ayinin için birlik, beraberlik ve kardesligin sembolü oldugunu ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Muharrem ayi basladi.

Matem oruçlari bitti, asure günleri basladi.

Kerbela’da sehit olan Hazreti Hüseyin ve ehlibeytin, ruhlari sad olsun. O acilari unutmadigimizi göstermek için birlik, beraberlik ve kardesligin sembolü olan asuremizi Osmangazi Metro Istasyonu önünde milletvekillerimiz, il ve ilçe baskanizla birlikte yurttaslarimiza dagitiyoruz. Allah kabul etsin. Allah bir daha insanliga böyle acilar yasatmasin. Hep birlikte güzel günlere insallah eriselim” dedi.

Dagitilan asurelerden yiyen yurttaslar Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA