Ziraat Odasindan Çiftçilere 'Aniz Yangini' Uyarisi

Vezirköprü Ziraat Odasi Baskani Aslan Kaya, hasadin devam ettigi bu günlerde çiftçilere aniz yakilmamasi konusunda uyarida bulundu.

Ziraat Odasindan Çiftçilere 'Aniz Yangini' Uyarisi
Aniz yanginlari sonucu dogada ve toprakta telafisi mümkün olmayan, tahribat meydana geldigini belirten Vezirköprü Ziraat Odasi Baskani Aslan Kaya, arazide hasat dönemine baslandigi su günlerde aniz yakilmasinin önüne geçmek, yakanlari da uyarmak için bütün çiftçilerin sorumlulugu oldugunu söyledi.



Yanginlar sonucunda arazide bulunan agaçlarin da yandigini, bunun da kurakliga davetiye çikartildigini belirten Aslan Kaya, “Yakilan anizlar topragi olumsuz yönde etkiliyor. Topraktan alinan verim düserken çiftçilerimiz uzun yillar bu durumu telafi etmek için maddi harcamalar yapmak zorunda kaliyor. Arazilerde bulunan yabanci otlarin temizlenmesi için aniz yakmaya basvuran çiftçilerimiz toprakta bulunan bütün canlilara zarar verdiklerini gözden kaçiriyorlar. Hava sicakliklari mevsim normallerinin çok üzerinde. En ufak bir kivilcim yanginlara neden olabiliyor. Çiftçilerimiz ve bütün vatandaslarimiz duyarlilik göstermelidir” dedi.

Kaynak: İHA