Bursa Seftalisi'ne Avrupa'dan Tescil Müjdesi

Dünyanin en verimli ovalarindan biri olan Gürsu Ovasi’nda seftali ve nektarin hasadi Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nden gelen güzel haberle basladi. (TOBB) Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Avrupa Birligi’nden cografi isaret tescili alan 24. ürünün Bursa Seftalisi oldugunu açikladi. Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik “ Sadece ülkemizin degil dünyanin en lezzetli en kaliteli ve en güzel seftali ile nektarinlerini biz üretiyoruz. AB tescilimiz hayirli olsun” dedi.

Bursa Seftalisi'ne Avrupa'dan Tescil Müjdesi
“En verimli ve kaliteli seftali Gürsu ovasi’nda yetisiyor”

Bursa seftalisinin marka degerinin artmasi ve özellikle Avrupa pazarinda hak ettigi sekilde pazarlanmasinin önünü açacak haber Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nden geldi.

Bursa Seftalisi Avrupa Birligi’nden cografi tescil aldi. Karari sevinçle karsilayan Gürsulu üreticiler ve tarim isçileri Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik ile beraber tarlaya girdi. Hasadin basladigi Türkiye’nin en verimli ovasinda yüzler bir kere keyifle gülümsedi.

“Seftali üretimi ve kalitesi konusunda mütevazi olamayacagiz. En güzeli ve özeli bizim ovamizdan çikiyor” diyen Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik ilçesindeki üreticileri kutladi.

Tarim isçilerinin emegine dikkat çeken Baskan Isik “Seftali ve nektarinde diger bölgelerimize nazaran daha iddialiyiz. Suyumuz ve topragimizin kalitesi dünyaya mal olmus durumda. Avrupa pazarina ulastirdigimiz armudumuzun ardindan simdi de seftalide çok daha önemli çalismalara zemin olacak bu gelisme için TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’na tesekkür ediyorum. Bizim için altin degerinde olan seftali ve nektarinlerimiz için bu yeni gelisme bizlere de yepyeni projelerde ilham olacak” dedi.

Gürsu’da 300 binden fazla agaçta dünyanin en kaliteli seftali ve nektarinleri yetisiyor.
Kaynak: İHA