YOBIS Tekrardan Vatandasin Hizmetine Sunuldu

Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan’in önceki dönem hayata geçirdigi Yozgat Akilli Bisiklet Paylasim Sistemi (YOBIS), 5 yil aranin ardindan tekrardan faaliyete geçirilerek vatandasin hizmetine sunuldu.

YOBIS Tekrardan Vatandasin Hizmetine Sunuldu
Yozgat Belediyesi tarafindan insanlari bisiklet kullanimina tesvik etmek ve sehir içi trafigini rahatlatmak amaciyla olusturulan YOBIS, vatandasin istifadesine tekrardan sunuldu. Vatandaslar sehrin 4 ayri noktasina kurulan istasyonlar araciligiyla bisikletleri gün boyu kullanabilecekler. Ilk bir saati 10 lira olarak belirlenen kullanim ücreti her saat basi degisecek, bir gün boyunca bisikletleri kullanmak isteyen vatandaslar ise 75 lira ödeme yapacak. Vatandaslar bisikletlerden “kentkart” kullanilmak suretiyle istifade edebilecek.

“Büyük fedakarliklarla kurulmustu”

Göreve geldikleri 4 ay gibi bir süre zarfindan belediyenin mali ve idari yapisini düzeltmeye yönelik birtakim tedbirler alarak çalismalara basladiklarini söyleyen Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, “Bir taraftan birtakim yeni projelerin startini verdik, bir taraftan da geçmisten de yaptigimiz ama atil durumda kalan bazi islerimizi, bazi projelerimizi yeniden isler hale getirmek için bir gayret içerisine girdik. Geçmis dönemde yaptigimiz ve Yozgatli hemserilerimizin büyük begenisini kazanmis olan ve Yozgat’in sosyal hayatina bir güzellik, hosluk katan projelerimizden birisi de YOBIS oldu. Bu proje o dönemde çok büyük fedakarliklarla kurulmus olan Yozgatli hemserilerimizin hizmetine sunulmus olan bir projeydi ama maalesef bizden sonra bu projeye sahip çikilmadi ve kurmus oldugumuz sistem büyük ölçüde elden çikti. Geldigimiz günden beri de bu projeyi hayata geçirmek için bir gayret içerisinde olduk.” dedi.

“Su an 3 bölgede YOBIS kullanima geçti”

Bugün itibari ile de üç istasyonda YOBIS’i tekrar faaliyete geçirdiklerini belirten Baskan Arslan, “Yazilimla ilgili bir sorun vardi. Bisikletlerin bakimi, onarimi ile ilgili sorun vardi. Onlari giderdik ve bugün itibari ile Yozgatli hemserilerimiz, çocuklarimiz, gençlerimiz ve misafirlerimiz YOBIS’ten kentkart kullanmak suretiyle istifade edebilecekler. Yozgat’ta hemserilerimiz de, insallah çocuklarimiz, gençlerimiz YOBIS’i güzel güzel kullansinlar. Kullanirken de bizi güzel hatirlasinlar. Su an da YOBIS üç istasyonda faaliyet veriyor. Birisi Cumhuriyet Meydani, birisi terminal bölgesi birisi de kent park bölgesi. Insallah önümüzdeki bir hafta içerisinde yazilimla ilgili daha dogrusu parça ile ilgili ilgili ufak bir problem var. Yozgat Park’taki istasyonumuzda islenmis olacak ve bu sekilde dört tane istasyonda bisiklet sistemimiz çalismis olacak. Biz Yozgat’a hizmet gayesiyle geldik. Yozgat bizim sevdamiz ve ne kadar zorluklar olursa olsun ne kadar engeller olursa olsun biz Yozgat’a hizmete devam edecegiz. Bir taraftan yeni projelerimizi yaparken bir taraftan da böyle kiyida kösede kalmis, unutulmus atil birakilmis projeleri tekrar toplum hayatina kazandiracagiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA