Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifinin Komisyon Görüsmeleri Tartismalarla Basladi

TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu’nda sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanlari Koruma Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi’nin görüsmeleri tartismalarla basladi.

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifinin Komisyon Görüsmeleri Tartismalarla Basladi
TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Vahit Kirisci baskanliginda toplandi. Toplantinin baslangicinda muhalefet milletvekilleri, toplanti için salonun yetersiz oldugunu ve ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinin disarida kaldigini belirterek, toplantinin baska bir salonda yapilmasini talep etti. Muhalefet milletvekillerinin taleplerinde israr etmesi üzerine tartisma yasandi. Komisyon Baskani Kirisci toplantiya ara verdi. Komisyon Baskani Kirisci, aranin ardindan toplantinin Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda devam edecegini açiklayarak, tekrar ara verdi. Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda tekrar baslayan toplantida tartismalar devam etti. Komisyon salonuna bazi sivil toplum kuruluslari, hayvan dernekleri ve temsilcilerinin alinmamasi üzerine TBMM koridorlarinda arbede yasandi. Meclis polisleri duruma müdahale ederken, muhalefet vekilleri tepki gösterdi.

Komisyon üyesi AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoglu’nun sunumu sirasinda muhalefet vekilleri masalara vurarak tepki gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise yaptigi sunumda, “Usül tartilmasi çikti. Siz bu yetkiyi çigniyorsunuz. Sizin de bizim de en önemli baglayicimiz iç tüzük degil mi? Birçok insani kapida birakiyorsunuz. O anneye sesleniyorum, kendisini ziyarete giderim. Annemiz bunun magduru ise acisini paylasiyoruz. Elbette sokak hayvanlari sorunu çözülmeli ancak sonunda hayvanlari öldüreceginiz teklife direnecegiz. Siz komisyonu kaçiriyorsunuz, sinirliyorsunuz. Kimilerini seçiyorsunuz, kimilerini aldirmiyorsunuz. Bizim çagirdigimiz uzmanlari içeri aldirmiyorsunuz” dedi.

Bu esnada çocugu köpek saldirisinda ölen bir kadin muhalefet milletvekillerine tepki göstererek, çocugunun ayakkabilarini eline alarak üstlerind yürüyüp, siraya vurdu. Komisyon görevlileri kadina müdahale etti.
Kaynak: İHA