Kahramanmaras'ta Sicak Havanin Serin Çarsisi

Sicakliklarin etkisini gösterdigi Kahramanmaras’ta Ridvan Hoca Yeralti Çarsisi, vatandaslarin vazgeçilmez tercih noktasi oluyor. Sicaga karsi serin ortami ve sakin ambiyansi ile dikkat çeken çarsida onlarca esnaf faaliyet gösteriyor.

Kahramanmaras'ta Sicak Havanin Serin Çarsisi
Türkiye’de etkili olan bunaltici sicakliklar Kahramanmaras’ta da etkisini göstermeye devam ediyor. Kahramanmarasli depremzedelerin tercih noktasi Ridvan Hoca Yeralti Çarsisi, sicak yaz günlerinde de ilgi görüyor.

Kahramanmaras’ta alisveris mekani olmanin ötesine geçerek vatandaslara yaz sicagini unutturan çarsi, serin koridorlari ve su çesmeleriyle dikkat çekiyor. Günesin sicagindan uzak alisveris yapmak isteyen vatandaslar yeralti çarsisini tercih ediyor.

Esnaf Gülsüm Kulak, "Malûm Kahramanmaras’ta çok magaza kalmadi. Ridvan Yalçin Yeralti Çarsisi serin, güzel ve ferah. Mekanimiz güzel bekleriz buyurun gelin" dedi.

Esnaf Fevzi Çinarlidere ise, "1992 yilindan beri yeralti çarsisinda esnaflik yapiyoruz. Su an islerimiz sakin, 1 yildan beri. Müsterilerimizi çarsimiza bekliyoruz. Rahat alisveris yapabilirler. Her türlü ürünlerimiz mevcut. Günesten korunmak için burasi rahat bir alisveris merkezi. Bekliyoruz müsterilerimizi" diye konustu.

Kaynak: İHA