Istanbul'da Feci Kaza Ölen 8 Yasindaki Emir Berk'in Annesi Konustu Açiklamasi 'Oglumu Benden Alanlari Çikartmayin'

Kagithane’de viraji alamayan beton mikserinin park halindeki gelin arabasinin üzerine devrilmesi sonucu 8 yasindaki Emir Berk’in hayatini kaybettigi feci kazayla ilgili annesi konustu. Alkollü çikan ve tutuklu yargilanan soförün 9 yila kadar hapis cezasi talep edilirken, anne Nilgün Nalci Yildiz, “Oglumu benden alanlari çikartmayin. Lütfen yalvariyorum size insan hayati bu kadar ucuz olmamali. Ben oglumun daha büyüyecegini de göremeyecegim” dedi.

Istanbul'da Feci Kaza Ölen 8 Yasindaki Emir Berk'in Annesi Konustu Açiklamasi 'Oglumu Benden Alanlari Çikartmayin'
Kagithane Gürsel Mahallesi’nde geçtigimiz 30 Haziran Pazar günü saat 13.00 siralarinda meydana gelen kazada, viraji alamayan Hüseyin Toyga (52) yönetimindeki 34 FST 487 plakali beton mikseri yol kenarinda bekleyen K.N.’ye (41) ait 34 HDB 293 plakali gelin arabasinin üzerine devrilmisti. Bu sirada ailesiyle dügüne gitmek üzere aracin arka koltuguna binmek isteyen 8 yasindaki Emir Berk Nalci, beton mikseri ile gelin arabasi arasinda sikismisti. Minik çocuk feci sekilde hayatini kaybetmisti.

Annesinin feryadi yürekleri daglamisti

Olay yerine çok sayida saglik ekibi, polis ve itfaiye sevk edilmisti. Hayatini kaybeden çocugun yakinlari sinir krizleri geçirirken, kazada yaralanan soför Hüseyin Toyga ise polis esliginde hastaneye götürülmüstü. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismasinin ardindan Nalci’nin cansiz bedeni incelenmek üzere ambulans ile Adli Tip Kurumu morguna kaldirilmisti. Çocugun annesinin “çocugum yok, çocugumu verin” feryatlari yürekleri daglamisti. Yasanan feci kaza güvenlik kameralarina da yansimisti.

Soför alkollü çikmis, aracinda alkol siseleri bulunmustu

Öte yandan olaydan sonra hastaneye götürülen yarali soför Toyga’nin, kani alinarak yapilan alkol testinde 0.40 promil alkollü oldugu ortaya çikmisti. Ehliyetine de el konulan Toyga’nin aracinda olay yeri inceleme ekipleri, alkol siseleri ele geçirmisti. Çocugun cenazesi ise ailesi tarafindan teslim alinip Kastamonu’nun Cide ilçesine bagli Kapisuyu köyünde topraga verilmisti.

9 yila hapisle yargilanacak

Hastanede tedavisi tamamlanarak taburcu edilen soför Toyga, ifadesinin alinmasi ve adli islemlerinin yapilmasi sonrasinda sevk edildigi adliyede “taksirle öldürme” suçundan tutuklanmisti. Hazirlanan iddianamede, süphelinin 0,40 promil alkollü oldugu belirlenirken 9 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

“Oglumu benden alanlarin hapisten çikmasini istemiyorum”

Öte yandan Emir Berk’in annesi Nilgün Nalci Yildiz, çocugunun ölümü sonrasi ilk kez konustu.

Nalci, “Ben Emir Berkin Alcin’in annesiyim. Iki hafta önce oglumu kaybettim. Çarpan kisi su anda cezaevinde ve de az ceza ile kurtulma ihtimali varmis. Oglumu benden alanlarin hapisten çikmasini istemiyorum. Bu kadar az ceza ile kurtulmasini istemiyorum. Dün benim oglumun dogum günüydü. Oglum ile dogum günü planlarimiz vardi, hiçbirini gerçeklestiremedim. Daha artik büyüyecegini de göremeyecegim” dedi.



“Oglumun büyüyecegini de göremeyecegim, az bir ceza ile kurtulmasinlar”

Nilgün Nalci, “Devletime sesleniyorum. Bu kadar az ceza ile oglumu benden alanlar çikmasin. Lütfen yalvariyorum size ne gerekiyorsa yapin. Benim oglum yok. Ben oglumu çok özlüyorum. Lütfen devlet büyüklerime sesleniyorum. Hakimime, savcima, polisime sesleniyorum lütfen. Sonuna kadar da sikayetimin arkasindayim. Lütfen oglumu benden alanlari çikartmayin. Lütfen yalvariyorum size insan hayati bu kadar ucuz olmamali. Ben oglumun daha büyüyecegini de göremeyecegim. Lütfen yalvariyorum ne olur az bir ceza ile kurtulmasinlar lütfen” dedi.

Kaynak: İHA