Düzce Üniversitesi Konuralp Rocket Takimindan Uluslararasi Basari

Her yil düzenlenen ve dünyanin dört bir yanindan en yetenekli ögrenci ve amatör roket takimlarini bir araya getiren Spaceport America Cup (SA CUP) 2024 yilinda da büyük bir cosku ve heyecanla gerçeklesti. Bu yil, Türkiye’den Düzce Üniversitesi Konuralp Rocket Team de yarismada önemli bir basari elde etti.

Düzce Üniversitesi Konuralp Rocket Takimindan Uluslararasi Basari
Uzay arastirmalari ve mühendislik alaninda kendini kanitlamak isteyen gençlerin sahne aldigi, yenilikçi fikirlerin ve ileri teknolojilerin sergilendigi bir platform olma özelligi tasiyan SA CUP yalnizca bir yarisma degil, ayni zamanda gelecegin bilim insanlarini ve mühendislerini bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylasimini tesvik eden uluslararasi bir etkinlik olarak düzenleniyor.

Katilimcilar, aylar süren hazirlik süreçlerinde tasarladiklari roketleriyle en iyi performansi sergilemek için kiyasiya mücadele ediyor. Yarisma boyunca takimlarin roketlerinin tasarimi, mühendislik çözümleri, uçus planlari ve güvenlik önlemleri gibi pek çok kriter üzerinden degerlendirmeler yapiliyor.

2024 yilinda düzenlenen etkinlik, yine New Mexico, ABD’deki Spaceport America’da gerçeklestirildi.

Bu genis alanda, dünyanin farkli noktalarindan gelen yüzlerce takim, kendi tasarimlari olan roketlerle boy gösterdi. Hem teknolojik yenilikler, hem de mühendislik çözümleriyle dolu olan bu etkinlik, gençlerin kendilerini ifade etmeleri ve uluslararasi bir platformda yeteneklerini sergilemeleri için mükemmel bir firsat sundu.

Düzce Üniversitesi Konuralp Rocket Team de yarismada büyük bir basari elde ederek dikkatleri üzerine çekti. Uzun ve zorlu bir hazirlik sürecinin ardindan, takim kaptani Emin Öztürk ve Fakülte Danismani Dr. Ögretim Üyesi Mert Kilinçel liderliginde basarili bir firlatma gerçeklestiren ekip, hem teknik bilgi ve becerilerini, hem de takim çalismasinin gücünü kanitladi.

167 uluslararasi takimin katildigi yarismada 10 bin feet olan hedef irtifaya, 10 bin 22 feet irtifaya ulasan Düzce Üniversitesi Roket Takimi, irtifa siralamasinda 4. oldu. Genel siralamada ise 29. olmayi basardi.

Düzce Üniversitesi Konuralp Rocket Team ögrencileri yaptiklari açiklamada, “Ilk senemizde takim olarak bu basariyi saglamak bizleri onurlandirdi. Bu basarida emegi geçen ve takimimiza üniversitede çalisma ortami saglayan basta Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir’e, Fakülte Danismani Dr. Ögr. Üyesi Mert Kilinçel’e, çözemedigimiz problemlerde bizlere her zaman maddi ve manevi destek olan Doç. Dr. Murat Bulut’a ve Ögrenci Isleri Daire Baskani Tahir Güney’e tesekkür ederiz. Düzce Teknopark’ta bize sagladigi altyapi ve destekleri için Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara’ya da tesekkür ederiz” seklinde konustular.
Kaynak: İHA