Depremde Hasar Gören Adiyaman'daki Alman Köprüsü Onarildi

Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde, 6 Subat depreminde ayaklarindan hasar alan 95 yillik Alman Köprüsü’nün onarimi tamamlandi.

Depremde Hasar Gören Adiyaman'daki Alman Köprüsü Onarildi
Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinde Gölbasi ilçesi Göksu Nehri üzerindeki vadiye yapilan Alman Köprüsü’nün orta açikliktaki 6 ayaginda hasar meydana geldi. 1929 yilinda Almanlar tarafindan insa edildigi için Alman Köprüsü ismini alan köprü, 280 metre uzunlugunda, 35 metre yüksekliginde olup 12 ayak ve 7 kemerden olusuyor.

Köprü yeniden trafige açildi

Malatya’dan Iskenderun Limani’na demir madeni tasimak için kullanilan trenlerin demir yolu aginin üzerinden geçtigi Alman Köprüsü 6 Subat tarihindeki depremlerde hasar aldigi için sonrasinda kullanilmadi. Devlet Demir Yollari tarafindan ihale edilen ve ayaklarindaki çatlaklar onarilan köprü yeniden trafige açildi. Ancak demiryolu aginin yeniden dösenmesi ve sinyalizasyonun yapilmasindan sonra tren geçisi saglanacak.

Köprüde yapilan çalismalarla ilgili açiklamalarda bulunan Gölbasi Kaymakami Tarik Bugra Seyhan, “Malatya Hekimhan’dan demir madenini Iskenderun Limanina tasiyan bir hat burasi. Köprümüz depremden önce tabi çok faal olarak kullanilan yük tasimaciliginda da çok önemli bir yere sahipti. Köprümüzün bu ayak kisimlarinda maalesef çatlaklar olustu. Devlet Demir Yollarimiz tarafindan bunlar hizli bir sekilde onarildi. Su an güçlendirildi, ayaklarinda herhangi bir sorun yok. Üst tarafinda da su an sinyalizasyon ve devlet demiryollarinin hat döseme islemi devam ediyor. Bunlar da en kisa zamanda faaliyete geçip eski günlerine dönecek” diye konustu.

Kaynak: İHA