Bilim Atölyelerinde Çocuklar Gelecege Hazirlaniyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin, gelecegin bilim insanlarini yetistirmek amaciyla hizmete açtigi Kadin ve Çocuk Bilim Atölyeleri çocuklarin, hayallerine ulasmak için bilimi kullanarak hem eglenmesini, hem de ögrenmesini saglamaya devam ediyor. Mezitli Kadin ve Çocuk Bilim Atölyesi’ne katilan 7-17 yas arasi çocuklar, robotik kodlama, 3 boyutlu tasarim, oyun gelistirme gibi dersler aliyor.

Bilim Atölyelerinde Çocuklar Gelecege Hazirlaniyor


"Teknolojiyi tüketmeye degil, üretmeye çalisiyoruz"

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi bünyesinde hizmet veren Mezitli Kadin ve Çocuk Bilim Atölyesi ögretmenlerinden Erol Kökbudak, atölyede 7-17 yas arasi ögrenciler ile annelerine ve üniversite ögrencilerine robotik kodlama, 3 boyutlu tasarim, oyun gelistirme dersleri verdiklerini söyledi.

Ayni zamanda, çocuklarin atölyede proje gelistirmelerine yardimci olduklarini da ifade eden Kökbudak, "Annelere yönelik de çocuklarla evde beraber ilerleyebilmeleri için robotik kodlama, 3 boyutlu tasarim, oyun gelistirme derslerimiz var. Çocuklarla beraber ilerledigimiz için, evde de proje tasarlayip gelistirebiliyorlar" dedi.

Çocuklarin atölyeyi ve çalismalari çok sevdiklerini dile getiren Kökbudak, “Çocuklar zaten teknoloji çaginda dogduklari için, teknolojiye odaklilar. Biz burada teknolojiyi tüketmeye degil, üretmeye çalisiyoruz. Çocuklar artik oyun oynamiyor, oyun üretiyorlar. Kendi oyunlarini gelistirip arkadaslariyla paylasabiliyorlar. Ayni zamanda bunu anneleri ve babalariyla da yapabiliyorlar" diye konustu.



"Hayal gücümüze bagli projeler üretiyoruz"

Atölyeye düzenli olarak gelen 9 yasindaki Oguz Kaan Budak, gerçeklestirdikleri çalismalari anlatarak, “Programlardan kod yazdik ve ayni zamanda devre tasarladik. Buradaki arkadaslarimla zeka oyunu oynuyor ve egleniyoruz" dedi.

Ileride yazilim mühendisi olmak istedigini ifade eden Budak, “Burasi benim hayallerim ulasmam için çok yardimci olacak” dedi.

Lise ögrencisi Tugba Fatma Benzer de atölyede verilen derslerin ilgisini çektigini vurguladi. Bu yüzden de ögrenmek için atölyeye geldigini ifade eden Benzer, "Burada bilgisayarlardan 3D tasarim yapmayi ögreniyoruz, yazicilarimizdan tasarimlar aliyoruz. Bilmedigim birçok seyi burada ögrendim. Aldigimiz egitimin ardindan, tamamen hayal gücümüze bagli projeler üretiyoruz" diye konustu.

Lise ögrencisi Kerem Aydinoglu ise bilgisayar alaninda kendini gelistirdikten sonra atölyeye katilmaya karar verdigini kaydetti.

Atölyede çesitli yarismalar yapmaya basladiklarina dikkat çeken Aydinoglu, mekotronik mühendisligi okumak istedigini dile getirerek, “Burasi, kendimi gelistirmeme ve malzeme destegi açisindan çok yardimci oluyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA