Aydin'da Bitki Koruma Ürünlerine Siki Denetim

Aydin Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Altintas, bitki koruma ürünlerinin satis ve depolanmasinin yapildigi yerlerin denetimlerine katildi.

Aydin'da Bitki Koruma Ürünlerine Siki Denetim


Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yapilan planlamalar kapsaminda, bitki koruma ürünlerinin satisi ve depolanmasina yönelik ülke genelinde es zamanli kontrol yapilmasina karar verildi.

Bu çerçevede il ve ilçe müdürlüklerince yapilacak olan denetimlerde; bakanliktan onay almamis, kayit disi ve izinsiz bitki koruma ürünü satis veya depolama yerlerinin bulunup bulunmadigi, bakanlikça kullanimi sonlandirilmis, sahte, kaçak ve ruhsatsiz bitki koruma ürünlerinin satisinin yapilip yapilmadigi, bitki koruma ürünlerinin pazarlarda, özel araçlarda seyyar veya gezgin saticilar tarafindan satilip satilmadigi, Aydin’da faaliyet gösteren bayi veya toptancilar tarafindan bitki koruma ürünlerinin internet üzerinden satisinin yapilip yapilmadigi, bayi veya toptancilar tarafindan Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi kullanilmadan bitki koruma ürünü satisi yapilip yapilmadigi, bayi veya toptancilar tarafindan mevzuatta belirtilen kayitlarin tutulup tutulmadigi hususlarinin tespit edilmesi amaçlandi.

Bu kapsamda, daha önceden de düzenli olarak gerçeklestirilen bitki koruma ürünlerinin satis ve depolanmasinin yapildigi yerlere gerçeklestirilen denetime Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Altintas da katildi.

Il Müdürü Altintas’a yaptigi denetimde Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Ömer Çiçek, Efeler Ilçe Müdürü Mehmet Esen ve kontrol görevlileri eslik etti. Denetimlerde, bitki koruma ürünlerinin satis ve depolama sartlarina uygun olup olmadigi, izinsiz veya sahte ürünlerin piyasaya sürülüp sürülmedigi incelendi.
Kaynak: İHA