Kars Valiligi'nden Saganak Yagmur Uyarisi

Kars Valiligi saganak yagmur uyarisinda bulundu. Valilikten yapilan uyarida vatandaslarin siddetli saganak yagmur sonrasinda olusabilecek sel ve su baskinlarina karsi dikkatli olmalari istendi.

Kars’ta son bir haftadir etkili olan saganak yagmur hayati olumsuz etkilemeye devam ediyor. Saganak yagmurun ekili oldugu kentte Valilikten yapilan uyarida; “Meteorolojinden yapilan son degerlendirmelere göre; bugün ögle saatlerinden sonra Kars ve çevresinde yerel olarak kuvveti (21-50 kg/m2) saganak ve gök gürültülü saganak yagis beklendiginden sel, su baskini, heyelan, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yagisi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlügü Bölge Tahmin ve Erken Uyari Merkezi ise bölgeye bagli Kars ve çevrelerinde gök gürültülü saganak yagislara dikkat çekerek, yagislarin 13.00 ile 21.00 saatleri arasinda beklendigini duyurdu. Öte yandan kentte yagmur araliklarla devam ediyor.
Kaynak: İHA