15 Temmuz'da Sehitler Müzesine Ziyaretçi Akini

Aksaray Belediyesinin sehitlerin adini ve hatiralarini yasatmak için olusturdugu Sehitler Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün de ziyaretçi akinina ugradi.

15 Temmuz'da Sehitler Müzesine Ziyaretçi Akini
Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi Aksaray’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle o günü yasamak ve demokrasi sehitlerini anmak amaci ile çesitli etkinlikler düzenlendi.

Sehirlerin meydanlarinda düzenlenen etkinliklere vatandaslar ellerinde Türk Bayraklari ve demokrasi sehitlerinin fotograflari ile katildi.

Gururun ve hüznün bir arada yasandigi demokrasi gününde Aksaray Milli Irade Meydani’ndaki etkinliklere katilan vatandaslar da sehitlige ve sehitler müzesine akin etti. Belediye Baskani Evren Dinçer, tarafindan sehitlerin adini ve hatiralarini yasatmak için kurulan Sehitler Müzesi bu anlamli günde binlerce ziyaretçiye kapilarini açti. Sehitler Müzesini ziyaret eden vatandaslar, 400 metrekarelik alanda müze içerisinde 15 Temmuz sehitleri koridoru, sinevizyon odasi, ani odasi, sehitler koridorunu gezdi. Sehitlerin özel esyalarinin ve hatiralarinin bulundugu alanlari gören ziyaretçiler duygu dolu anlar yasadi. Tüm sehitlere dua eden ziyaretçiler bu anlamli projeyi hayata geçiren Belediye Baskani Evren Dinçer’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA