Kars'ta Yüzde 50 Hibeyle Dagitilan Tohumlar Tarlalara Ekildi

Kars’ta 2023 yili güz dönemi bin 720 üreticiye dagitilan yüzde 50 hibeli 430 bin bugday tohumu 17 bin 200 dekar alana dikildi. Ekilen tohumlardan yüksek verim alinmasi hedefleniyor.

Kars'ta Yüzde 50 Hibeyle Dagitilan Tohumlar Tarlalara Ekildi
Kars Valisi Ziya Polat, Milletvekili Adem Çalkin ve STK temsilcileri, Merkez Esenkent köyünde ekimi yapilan Bezostaja çesidi bir bugday tarlasini ziyaret etti. 125 dekarlik bir alana ekilen tohumdan 400-450 kilo bugday alinmasini hedeflediklerini söyleyen Tarim ve Orman Il Müdürü Enver Aydin, “Bakanligimizca "Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi" Projeleri kapsaminda 6 milyon 300 bin liralik destekle yüzde 50 hibeli vatandaslarimiza çesitli tohum dagitimi gerçeklestirdik. Bugün de burada Bezostaja çesidi bir bugday tohumunun neticesini görmek için geldik. Merkeze bagli Esenkent köyünde ilk defa ekiyoruz. Üreticimizin tarlasi 125 dekarlik bir alan ve biz buradan 400-450 kilo bugday almayi hedefliyoruz. Ayrica bu yil 300 bin ton rekoltemizi de 350 bin tona çikmayi planliyoruz. Vatandaslarimiz da bu ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi’ne satarken de bu degerlerden satacaklar.” dedi.

Tarlada bugday basaklarini inceleyen Polat ve Çalkin, üreticilerle bir araya gelerek taleplerini ve sorunlarini dinledi.
Kaynak: İHA