30 Yil Sonra Köyüne Dönerek Ekim Yapti, Ektiklerini Dolu Ve Saganak Vurdu

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 30 yil sonra döndügü köyünde ekim yapan Düzgün Ibin isimli vatandasin ekili alanlari, geçtigimiz hafta etkili olan dolu ve saganak yagistan ciddi zarar gördü. Köye ulasim saglayan yollar da tasan dereler nedeniyle zarar gördü.

30 Yil Sonra Köyüne Dönerek Ekim Yapti, Ektiklerini Dolu Ve Saganak Vurdu
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 27 yil belediyede çalisan Düzgün Ibin isimli vatandas geçtigimiz yil emekli oldu. Emekliligin ardindan esiyle birlikte 30 yildir bos olan ve ilçeye 36 kilometre mesafede bulunan Agasenlik köyüne yerlesen Ibin burada 10 dönümlük alanda sebze ve bakliyat ekimi gerçeklestirdi. Esiyle birlikte büyük emek verdigi ekili alanlarinin geçen hafta etkili olan dolu ve saganak yagis nedeniyle ciddi zarar gördügünü söyleyen Düzgün Ibin, yeniden üretim yapabilmesi için bozuk olan köy yolunun onarilmasini bekliyor.

Emekli olduktan sonra esiyle birlikte üretim sevdalarini gerçeklestirmek için köye yerlestiklerini belirten Ibin, ’’Köyde yaklasik 9-10 dönümlük alanda çesitli sebzelerin yaninda nohut ve fasulye ektik. Ancak asiri dolu yagdi ve sebzeler tamamen kirildi. Daha önce de bozuk olan köy yolu dolu ve yagisin ardindan iyice bozuldu. En büyük sorumuz yol. Yaklasik 100-150 metrelik bir bölüm ciddi sikintili. Ilgili makamlara giderek bu yolun yapilmasini talep ettim ancak su ana kadar bir sey yapilmadi. Bizim çiftçilige hevesimiz var, üretmek istiyoruz. Sel ve dolunun vurmasiyla ciddi zarara ugradik” diye konustu.

Kaynak: İHA