Viraji Alamayan Otomobil Önünde Giden Motosiklete Çarpti Açiklamasi 2 Ölü, 3 Yarali

Aksaray’da viraji alamayan otomobil, önünde seyreden motosiklete çarpti. Çarpismanin etkisiyle motosiklet sarampole düserken üzerindeki 2 kisi hayatini kaybetti. Araçta bulunan 3 kisi ise yaralandi.

Viraji Alamayan Otomobil Önünde Giden Motosiklete Çarpti Açiklamasi 2 Ölü, 3 Yarali
Kaza, gece saatlerinde Aksaray’in merkeze bagli Borucu köyü yakinlarinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, Borucu köyünden Aksaray istikametine seyreden Suriye uyruklu M.M. (19) idaresindeki 68 MA 2030 plakali otomobil, köy yolunda viraja hizli girdi. Hizli girmesi sonucu viraji alamayan otomobil önünde ayni istikamete seyreden Nurullah Arik (27) yönetimindeki 19 KK 344 plakali motosiklete arkadan çarpti. Çarpmanin etkisiyle motosiklet yoldan çikarak sarampole savrulurken kazada motosiklet sürücüsü ve arkasinda yolcu konumunda bulunan Erdal Yildiz (22) agir yaralandi. Otomobil sürücüsü ve otomobilde yolcu olarak bulunan yabanci uyruklu A.C. (23) ve S.J. (20) de kazada yaralandi. Toplam 5 kisinin yaralandigi kaza yoldan geçen diger araç sürücüleri tarafindan 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbar üzerine olay yerine jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri 5 yaraliyi ambulanslarla Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirirken, motosiklet sürücüsü Nurullah Arik ve arkasinda bulunan arkadasi Erdal Yildiz yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatlarini kaybetti. Diger 3 yaralinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenilirken hastaneden sabah saatlerinde taburcu olan otomobil sürücüsü jandarma ekiplerince gözaltina alindi.

Kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan tahkikat baslatildi.
Kaynak: İHA