Türkü Gerçek Oldu, Tokat Valisiz Kaldi

5 ile vali atanmasina dair karar Resmi Gazete’de yayimlandi. Tokat Valisi Numan Hatipoglu Elazig’a atanirken, yerine atama yapilmayinca "Tokat valisiz olursa, kizlar kocasiz olmaz" türküsü gerçek oldu.

Türkü Gerçek Oldu, Tokat Valisiz Kaldi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasi ile Resmi Gazete’de yayimlanan kararla 5 ilin valisi degisti. Tokat Valisi Numan Hatipoglu da Elazig Valisi olarak atandi. Hatipoglu’nun yerine ise henüz bir atama yapilmazken, bu durum "Tokat valisiz olursa, kizlar kocasiz olmaz" türküsünü akillara getirdi. Türküyü Tokat’a ilk geldigi dönemde dinledigini söyleyen Vali Numan Hatipoglu, "Bu türküyü daha önce dinlemistim. Türküyü ilk söyleyen kisi ’O kismi ben söylemedim’ dedi.

Yani sonradan eklenmis ama güzel bir ekleme. Benim kanaatim iste zamanin ruhu dedigim sey; muhtemelen çocuk evliliklerini yasaklayan bir valimizin devaminda söylendigi kanaatindeyim. Simdi klip olarak kesip arkadaslar gönderiyorlar. Bu kararnamede biliyorsunuz Tokat’a henüz bir atama gerçeklesmedi. Zaten daha genis kapsamli bir kararnameyle ilgili çalisma oldugu ifade ediliyordu. Herhalde o kapsamda çok degerli bir meslektasimiz buraya gelip, Tokat’imiza hizmet edecektir" dedi.

Vali Numan Hatipoglu’nun 22 Temmuz Pazetesi günü sehirden ayrilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA