Rüyalarina Giren Madeni Para Sorununa Ilginç Çözüm

Tokat’ta bir firin isletmecisi, rüyalarina dahi giren madeni para sikintisini çözmek ilginç bir kampanya baslatti.

Rüyalarina Giren Madeni Para Sorununa Ilginç Çözüm
Tokat Gaziosmanpasa Bulvari’nda bulunan bir firin isletmecisi, madeni para sikintisini çözmek için dikkat çekici bir kampanya baslatti. Is yerinin camlarina "Her 500 TL madeni para getirene simit, yagli ve çay bedava" yazilari asan esnaf, bu ilginç yöntem sayesinde bozuk para ihtiyacini çözmeyi hedefliyor.

"Bozuk para rüyalarimiza dahi giriyor"

Madeni paralarin yetersizligi nedeniyle müsterilere para üstü verirken sikinti yasadiklarini belirten 38 yasindaki firin isletmecisi Ömer Uçar, "Bozuk para bulamiyoruz. Ailemizle vakit geçirecegimiz zamani bozuk para aramayla geçiriyoruz ama yine de bulamiyoruz. Sadece benim degil, bütün esnafin sikintisi bu yönde. O yüzden böyle bir kampanya aklimiza geldi. Umarim amacimiza ulasiriz. Bozuk para bulmak için mahalle mahalle dolastigimiz oluyor. Sosyal medya üzerinden ulastigimiz insanlar oluyor. Bazilari geri dönüs yapiyor. Çocuklarimiz ve ailemizle geçirecegimiz vakti bozuk para aramayla geçiriyoruz. Belki inanmazsiniz ama rüyalarimiza dahi giriyor" dedi.



"Enflasyona bile zarari var"

Uçar, bozuk para sikintisinin enflasyona da zarar verdigini iddia ederek, "Çogu esnafimiz bozuk para sikintisi çekiyor. Bundan dolayi da 5 ve katlarina göre fiyatlari yuvarliyor. 5-10-15 ve 20 TL olarak yuvarliyorlar. Bu da vatandasimizin kaybina sebep oluyor" diye konustu.

Firin isletmecisinin baslattigi bu kampanya, vatandaslarin ilgisini çekerken, kisa süreli saskinlik yasamalarina da neden oldu. Is yerinin camlarinda yaziyi görenler hem esnafin sorununa destek vermek hem de bedava simit, yagli ve çaydan yararlanmak için madeni para getirmeye basladi.

Kaynak: İHA