Komsusunu Öldüren, Esini De Yaralayan Saniga 28 Yil Hapis Cezasi

Zonguldak’in Devrek ilçesinde iki yil önce apartman yöneticisini yaralayip esi Hacer Alkan’i (55) da bogazini keserek öldürdügü suçlamasiyla tutuklu yargilanan saniga ’haksiz tahrik’ ve ’iyi hal’ indirimi uygulanarak toplamda 28 yil 4 ay hapis cezasi verildi.

Komsusunu Öldüren, Esini De Yaralayan Saniga 28 Yil Hapis Cezasi
2022 yilin Agustos ayinda Ismetpasa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Mert Serkan Lülleci isimli sahis aidat ve komsuluk iliskileri nedeniyle husumetli oldugu apartman yöneticisi Aydin Alkan’i biçakla yaralarken, esi Hacer Alkan’i da bogazini keserek öldürdü.

Olay sonrasi polis ekiplerinin kiskivrak yakaladigi Mert Serkan Lülleci tutuklanirken, azmettirmekle suçlanan babasi Ismail Lülleci tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Baba ile ogluna ’kasten öldürme ve öldürmeye tesebbüs’ suçlamalariyla agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle dava açildi.

Durusmalarda mahkemenin talebi üzerine alinan akil sagligi raporunda, Lülleci’nin akil sagliginin yerinde ve cezai ehliyetinin oldugu belirtildi.

1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen karar durusmasina tutuklu sanik Mert Serkan Lülleci, tutuksuz babasi Ismail Lülleci ve yarali kurtulan Aydin Alkan ile taraf avukatlari katildi.

Durusmada söz alan Aydin Alkan’in avukati, cinayeti baba Lülleci’nin azmettirdigini iddia ederek, "Bu eylemin Ismail Lülleci’nin azmettirmesi ve tasarlanmak suretiyle yapildigi açiktir. Her ne kadar mütalaada azmettirmekten beraat istenmisse de azmettirici olarak cezalandirilmasi için baska hangi delillerin olmasi gerektigini anlamis degiliz. Saniklarin cezalandirilmasini ve Ismail Lülleci’nin tutuklanmasini talep ederiz" ifadelerine yer verdi.

Suçlamalari kabul etmeyen Ismail Lülleci beraatini talep ederken, sanik Mert Serkan Lülleci de, "Beraatimi istiyorum. Son sözüm yoktur" cevabini verdi.

Azmettiricilikle suçlanan Ismail Lülleci için delil yetersizliginden beraat karari verilirken, ’kadina karsi kasten öldürme’ suçundan ’haksiz tahrik’ ve ’iyi hal’ indirimi ile 20 yil, Aydin Alkan’a karsi ’öldürmeye tesebbüs’ suçundan ’iyi hal’ indirimi ile 8 yil 4 ay hapis cezasi alan Mert Serkan Lülleci’nin tutukluluk haline karar verilerek dava sona erdi.
Kaynak: İHA