Çorum L Tipi Cezaevi'ne Yapilacak Olan Mescidin Temeli Atildi

Çorum L Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu’nda bulunan hükümlü ve tutuklularin ziyaretçileri ile cezaevi lojmanlarinda ikamet eden personelin ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik yapilacak olan mescidin temeli düzenlenen törenle atildi.

Çorum L Tipi Cezaevi'ne Yapilacak Olan Mescidin Temeli Atildi
Törende konusan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, yapilacak olan mescit ve müstemilatinin, sadece bir ibadet mekâni degil, ayni zamanda bir hizmet alani olacagini belirterek, içerisinde dinlenme ve okuma salonu, bebek bakim odasi, abdesthane gibi bölümlerle toplam 200 metrekarelik bir alana sahip olacak yapinin hem ziyarete gelen hükümlü ve tutuklu yakinlarinin hem de cezaevi personelinin ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde tasarlandigini ifade etti.

Bu projenin hayata geçirilmesinde Valilik, Çorum Belediyesi, Cumhuriyet Bassavciligi, Il Özel Idaresi, Il Müftülügü, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü, Ticaret ve Sanayi Odasi ve Türkiye Diyanet Vakfi Çorum Subesi’nin katkilariyla yardimlasma ve dayanismanin güzel bir örneginin sergilendigini vurgulayan Vali Dagli, hep birlikte bu güzel sehre ve insanlarina hizmet etmek için çalismaya devam edeceklerini söyledi.



Temel atma töreninin ardindan, insaat sürecini yakindan takip edeceklerini ve Ekim ayi sonuna kadar mescit ve müstemilatini tamamlayarak ibadete açmayi hedeflediklerini açiklayan Dagli, katki saglayan herkese tesekkürlerini ileterek, yapilacak olan mescit ve müstemilatinin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Temel atma törenine Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasiz, Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Il Jandarma Alay Komutani J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya, Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Bektas, Il Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve cezaevi personeli katildi.

Kaynak: İHA