Artvinli Gelinle Damat Dügün Pastasi Yerine Döner Kesti

Artvin’de düzenlenen kir dügününde dünya evine giren gelinle damat dügün pastasi yerine döner kesti. Davetlilere ise pasta yerine çag kebap ikram edildi.

Artvinli Gelinle Damat Dügün Pastasi Yerine Döner Kesti
Artvin merkeze bagli Asagi Maden köyünde düzenlenen kir dügününde dünya evine giren Serife ve Emre Polat çifti ilginç bir dügün organizasyonuna ev sahipligi yapti.

Damadin amcasi ve kuzeni tarafindan sürpriz yapilarak dügün pastasi yerine cag döner kestirildi.

Dügün, çiftin yakinlari ve köy halkinin katilimiyla coskulu bir sekilde kutlandi. Dügün pastasi kesme gelenegini farkli bir sekilde yorumlayan çiftin yakinlari, büyük bir döner tezgahi kurarak misafirlerine sürpriz yapti.

Dügünlerde birkaç katli olup gelin ve damadin kestigi ve daha sonra ilk dilimin tadina kendilerinin baktigi basta yerine bu kez döner gelince gelinle damat ne yapacagini sasirdi. Biçagi alan damat döneri çag seklinde keserek geline ikram etti.

Davetlilerin saskin bakislariyla gerçeklesen organizasyonda gelin ve damat gülmekten kendini alamadi.

Artvin’in döneriyle meshur köylerinden biri olan Asagi Maden Köyü sakinlerinden damadin amcasi Cavit Polat, “Yegenimizin dügünde bir ani kalsin. Bir hatira yasatalim dedik. Biz dönere asigiz cag döner hazirlayalim dedik. Güzel bir ambiyansa oldu hatira kaldi herkesi böyle kültürel çalismalara davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dügün boyunca misafirlere ikram edilen döner, herkes tarafindan büyük begeni topladi. Kutlamalar, müzik ve halk oyunlari esliginde geç saatlere kadar sürdü.
Kaynak: İHA