Giresun'da Ermeniler Tarafindan Kursuna Dizilen Köylüler Için Anit Yapilacak

Giresun’un Görele ilçesinde Rus isgali döneminde 40 kisinin kursuna dizelerek sehit edildigi Maksutlu köyüne anit yapilmasi için çalisma baslatildi.

Giresun'da Ermeniler Tarafindan Kursuna Dizilen Köylüler Için Anit Yapilacak
Ilçenin Maksutlu köyü Dikmetas mevkiinde 1916-1918 yillari arasindaki Rus isgali sirasinda Ermeni birlikleri tarafindan 40 kisinin kursuna dizerek sehit edildigi alana anit yapilmasi için Görele Belediye Baskani Hasbi Dede köy sakinleriyle beraber incelemede bulundu.

Görele Belediye Baskani Hasbi Dede, Ermeni birlikleri tarafindan belirlemelere göre 40 kisinin katledildigi alanin sehitlik olarak anitlastirilmasi için gerekli çalismalarin yapilacagini belirterek, "1916-18 yillarindaki isgal sirasinda Rus askerleri arasinda bulunan Ermeni askerlerinin Dogu Karadeniz Bölgesi’ndeki köylerde yagma ve katliamlar yaptigi tarihi arastirmalarla bilinmektedir. Maksutlu köyünde de benzer olaylar yasanmistir. Rus isgali döneminde eli silah tutan erkeklerden olusan yaklasik 40 kisilik köylümüzün Rus isgal güçleri tarafindan kursuna dizilerek sehit edildigi bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Karadere ile Maksutlu köylerinin kesistigi bir mezra olan Dikmetas Tepesi Kasüstü Düzlügünde bulunan bölge hakkinda Maksutlu Köyü Muhtari Fevzi Aksu’dan edindigimiz bilgiler dogrultusunda gerekli tarihi arastirmalar yapilarak, bölgenin ’Sehitlik’ olarak anitlastirilmasi için gerekli çalismalari baslattik" dedi.

Kaynak: İHA