BEUN 2024 Erasmus+ Yüksekögretim Hareketlilik Programi Hibe Tutarlarini Artirdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) gelisen uluslararasilasma stratejileri kapsaminda Erasmus+ Yüksekögretim Hareketlilik Programi ile Avrupa ve dünyanin farkli cografyalarindan 21 ülkede 234 üniversite ile yaptigi Erasmus+ anlasmalariyla is birligi agini genisletmeye devam ediyor.

BEUN 2024 Erasmus+ Yüksekögretim Hareketlilik Programi Hibe Tutarlarini Artirdi
Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan koordine edilen Yüksekögretim Kurumlarinin program ülkelerindeki üniversiteler ile is birligi yaparak ögrenci ve personel hareketliligi imkâni sunan "Erasmus+ KA131 Yüksekögretim Hareketlilik Programi" kapsaminda hibe tutarlari açiklandi. Küresel ölçekte ögrenci ve personel degisimini saglayan program kapsaminda BEUN, 21 Avrupa ülkesindeki üniversiteler ile imzalanan 234 Erasmus+ anlasmasi ile uluslararasilasma hedefleri dogrultusunda önemli adimlar atmaya devam ediyor.

BEUN, 2024 yilinda anlasmali ülke sayisini 21’e, Erasmus KA131 destek miktarini ise 204 bin 800 Euro’ya çikardi. Böylece Avrupa basta olmak üzere dünyanin bir çok kitasindaki ülkeler ile akademik is birligi agi bulunan BEUN’da Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan saglanan bu hibe tutarlari ile birlikte 2024 projeleri kapsaminda 87 ögrenci ve personel hareketliligi yapilmasi öngörülüyor. Erasmus+ hareketlilik projelerinin uluslararasilasma sürecindeki önemine deginen BEUN Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, “Üniversitemizin öncelikli hedefleri arasinda olan uluslararasilasma kapsaminda yürütülen egitim-ögretim ve arastirma-gelistirme faaliyetlerindeki niteligi artirmak için çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu kapsamda ögrenci, akademik ve idari personel hareketliligine odaklanan Erasmus+ KA 131 hareketlik faaliyetleri kapsaminda anlasma sayimiz 234’e ulasmis bulunmaktadir. Elbette bu sayiyi daha da artirmayi hedefliyoruz. Erasmus+ KA 171 programi ile Avrupa disindaki ülkeler ile de her geçen gün ikili is birligi agimizi daha da gelistiriyoruz. Uluslararasilasma süreçlerimize verdikleri degerli desteklerden dolayi Türkiye Ulusal Ajansi Baskanimiz Sayin Ilker Astarci’ya tesekkür ediyorum. Uluslararasilasma hedeflerimizi gerçeklestirmemizdeki destekleri için YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA