Kur'an-I Kerim'den Etkilenen Kazakistanli Kadin Müslüman Oldu

Kazakistan vatandasi 62 yasindaki Yelena Polyanina, bir cami imaminin okudugu Kur’an-i Kerim’den etkilenerek Müslüman oldu.

Kur'an-I Kerim'den Etkilenen Kazakistanli Kadin Müslüman Oldu
Kazakistan vatandasi Yelena Polyanina, cami görevlisinin okudugu Kur’an-i Kerim’den etkilenerek Müslüman olmak üzere Van’in Tusba Ilçe Müftülügüne basvurdu. Polyanina, Müslüman olduktan sonra Saban Kaplan ile nikah kiydi.

Kur’an’i Kerim tilaveti ile baslayan merasimde Ilçe Müftüsü Dr. Emrah Demirtas, Yelena Polyanina’ya Islam dininin temel esaslari hakkinda bilgi verdi. Müftü Demirtas, “Siz Islam dinini, hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artik sizde dinimizin bir ferdi ve tüm Müslümanlarin kardesisiniz. Yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’de bildirildigi ve Peygamber Efendimizin de müjdeledigi üzere artik geçmisteki günahlariniz bagislandi. Bugünden sonra hayatinizda yepyeni bir sayfa açmis oldugunuz” dedi.

Van’da yasayacak olan Yelena Polyanina ise Kelime-i Sehadet getirerek Müslüman oldu ve ’Meryem’ ismini aldi. Müslüman olan kadina ihtida belgesini takdim eden Müftü Demirtas, çiftin nikahlarini da kiydi.

Merasimde, Ilçe Sube Müdürleri Sefik Genç ve Sefik Say ile din görevlileri hazir bulundu.
Kaynak: İHA