Ipekyolu ADEM'den Yilsonu Sergisi

Van’da Ipekyolu Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezleri (ADEM) tarafindan yil sonu sergisi düzenlendi.

Ipekyolu ADEM'den Yilsonu Sergisi
Van-Sisli Ögretmenevi bahçesinde düzenlenen sergide, kadinlarin yil boyunca büyük emek vererek hazirladigi ürünler ve çesitli süs esyalari sergilendi. Serginin açilisina Is-Kur Il Müdürü Selma Biçek, Il Milli Egitim Sube Müdürü Elif Yörük, AK Parti Kadin Kollari Baskani Havva Duran, Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Leyla Tanritanir, kursiyerler ve vatandaslar katildi.

Sergi ile ilgili açiklamada bulunan Ipekyolu Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Aile Destek Merkezi Sorumlusu Esma Uludag, merkezin yil boyunca 5 bine yakin kursiyere hizmet verdigini ifade ederek, “Burada bine yakin kursiyere ait ürünler sergileniyor. Bunlari daha sonrasinda kendilerine ekonomik katki olsun diye satisini gerçeklestirecegiz. Bu sekilde kursiyerlerimiz hem egitim almis oluyorlar hem de bu sekilde ürün üretimini ögrenip kendi ekonomilerine katki sagliyorlar” dedi.

Kadinlarin Aile Destek Merkezlerine yogun katilim sagladigini vurgulayan Uludag, “Aile Destek Merkezleri onlar için kafalarini rahatlatmalari için, hayatlarini idame etmeleri için, aileleri ve çocuklari ile daha saglikli iletisim kurmalari için kullandiklari bir merkezdir. 7 yil önce biz basladigimizda farkli bir bakis açisi vardi ama gün geçtikçe merkezlerimize kadin sayimiz genç kizlarimizin sayisi ve çocuklarimizin sayisi gittikçe artmaya basladi.

Bunlar da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

Serginin iki gün boyunca açik kalacagini da sözlerine ekleyen Uludag, sergiye olan katilimin kendilerini mutlu ettigini söyledi.



Kurdele kesiminin ardindan program, katilimcilarin sergiyi gezmesi ve ürünler hakkinda bilgi almalari ile sona erdi.
Kaynak: İHA