Yomrali Aricilar Anzer Balina Rakip Çikti

Rize’nin Anzer Yaylasi’nda üretilen ünlü Anzer balina Trabzon’un Yomra ilçesindeki aricilar rakip çikti.

Yomrali Aricilar Anzer Balina Rakip Çikti
Trabzon’un Yomra ilçesine bagli Çamliyurt mahallesinde aricilik yapan vatandaslar, ürettikleri ballarin dünyanin en kaliteli ballarindan biri oldugunu iddia etti. Mahalle sakinleri, yillardir süregelen aricilik gelenegi ve yöresel flora sayesinde elde ettikleri ballarin Anzer balindan daha üstün oldugunu savundu. Mahalle sakinlerinden Mustafa Can, "Biz dededen beri aricilikla ugrasiyoruz ve yöremizin ballarinin sifasini çok iyi biliyoruz. Bu ballar sadece kahvaltilik olarak degil, birçok hastaliga karsi da sifa kaynagi. Anzer balinin kalitesini küçümsemiyoruz ama bizim balimizin daha kaliteli oldugunu iddia ediyorum. Mahallemizdeki diger aricilar da benimle ayni fikirde" dedi.

Can, Anzer Yaylasi’nda yaptigi incelemeler sonucunda, arilarin agirlikli olarak beyaz orman gülünden ve bazi endemik bitkilerden bal aldigini ve bu bitkilerin kendi yörelerinde de yaygin oldugunu belirtti.

Can, “Bizim balimizi alip Anzer baliyla karsilastirsinlar, gerekli analizleri yapsinlar. Bu isi bizden daha iyi yapan, daha kaliteli bal üreten baska kimse oldugunu düsünmüyoruz" seklinde konustu.

Yomrali aricilar, iddialarini desteklemek ve balin kalitesini kanitlamak için bilimsel analizlerin yapilmasini talep etti.
Kaynak: İHA