Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami Giresun'da Törenle Kutlandi

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin 98. yil dönümünü Giresun’da düzenlenen törenle kutlandi, Deniz Sehitleri anisina denize çelenk birakildi.

Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami Giresun'da Törenle Kutlandi
Giresun Limani Sahil Güvenlik Yerleskesi içerisinde düzenlenen programda konusan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Bugün Türk denizci rotasinin, çagdas ve müreffeh Türkiye idealine erisim rotasi oldugunu takdirle izliyoruz. Inaniyoruz ki hiçbir rüzgar, hiçbir firtina Türk denizcisini bu rotasindan saptiramayacaktir. Kalbi, akli ve ruhu aydinlik Türk denizcisi bu bilinçle her geçen gün daha da güçlenerek Türk Bayragini, Dünya’nin denizlerinde sonsuza dek serefle dalgalandiracaktir" dedi.

Tamamlandiginda Türkiye’nin en büyük balikçi barinagi olma özelligine sahip olacak ve Giresun Uzuncakum mevkiinde insa çalismalari devam eden balikçi barinagi ile ilgili bilgi veren Serdengeçti "Ilimiz ve bölgemiz için ciddi bir öneme haiz, Uzuncakum mevkinde insa edilen Balikçi Barinagimiz tamamlandiginda ise 85 bin m alan, 500 bin kasa kapasiteli soguk hava deposu, 934 metre mendirek, 200 balikçi tekne kapasitesi ve su ürünleri merkeziyle Karadeniz artik Giresun’dan dünya mutfagina uzanacak ve bu alanda çok büyük bir proje daha tamamlanmis olacak" diye konustu.

Programda denizci ögrencilerin mezuniyeti de kutlanirken, okullarini birincilikle bitirenlere Vali Serdendeçti tarafindan diploma ve plaket takdim edildi.

Çanakkale Deniz Sehitleri ile 4 Nisan 1953 yilinda Çanakkale Bogazinda batan Dumlupinar Denizaltisinda sehit olan Giresunlu Mehmet Demir, Giresunlu Galip Yilmaz, Göreleli Hasan Kelleci ile tüm sehit ve gazilerin anisina denize çelenk birakilmasiyla program sona erdi.
Kaynak: İHA